ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

η δουλειά τους ήταν να . . . κλέβουν. Η δράση τους εστιάζονταν σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης

Σύλληψη 3 αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
Συνελήφθησαν την 02-05-2011, τρεις (3) αλλοδαποί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσής Αλεξανδρούπολης, του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και με τη βοήθεια Αστυνομικού Σκύλου του FRONTEX, στην αγροτική περιοχή μεταξύ των οικισμών Παλαγίας και Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις (3) αλλοδαπούς, (2 25χρονους και έναν 28χρονο), οι οποίοι συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με σκοπό να διαπράξουν, εντός της Ελληνικής Επικράτειας κακουργήματα και πλημμελήματα.

Ειδικότερα:

- Την 26-04-2011, παραβιάζοντας παράθυρο, επιχείρησαν να εισέλθουν σε οικία, πλην όμως ήχησε ο συναγερμός και αποχώρησαν.

- Την 26-04-2011, στα Καλύβια Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολης, παραβίασαν εξωτερική πόρτα αγροικίας και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού, τρόφιμα και προσωπικά αντικείμενα.

- Την 27/08-04-2011 στο Κρυονέρι, παραβίασαν παράθυρο οικίας και αφαίρεσαν κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και αλκοολούχα ποτά.

- Την 28-04-2011, στο Κρυονέρι Αλεξανδρούπολης, παραβίασαν την πόρτα εισόδου οικίας και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, χρηματικό ποσό και προσωπικά είδη.

- Την 28-04-2011, στον Πόταμο, παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικπιας και αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη.

- Την 28/29-04-2011 στο 7ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αλεξανδρούπολης – Άβαντα, παραβιάζοντας παράθυρο οικίας αφαίρεσαν έναν στρατιωτικό σάκο, ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι.

- Την 28/29-04-2011, στο 7ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αλεξανδρούπολης – Άβαντα, έθραυσαν παράθυρο οικίας αφαίρεσαν είδη ρουχισμού.

- Την 29/30-04-2011, στον Άβαντα, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε εξοχική κατοικία, αφαίρεσαν τρόφιμα και προκάλεσαν φθορές.

- Την 29/30-04-2011 στη θέση Τρίγωνο Πόταμου Αλεξανδρούπολης, παραβίασαν παράθυρο εξοχικής κατοικίας και αφαίρεσαν εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα.

-Την 01/05/2011 στην Αμφιτρίτη εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, πλην όμως ήχησε ο συναγερμός και αποχώρησαν.

-Την 01/02-05-2011, στον οικισμό Αμφιτρίτη, παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα και τρόφιμα.

-Την 01/02-05-2011, στην αγροτική περιοχή Πόταμος Αλεξανδρούπολης, παραβίασαν λουκέτου κεντρικής πόρτας στη Μονάδα Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης Χρονίων Ψυχικών Ασθενών και αφαίρεσαν τρόφιμα και είδη υπόδησης.

-Την 02-05-2011, στον οικισμό Πόταμο, εισήλθαν σε οικία, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και είδη ρουχισμού.

-Την 02-05-2011, στον οικισμό Άβαντα, εισήλθαν σε οικία, παραβιάζοντας την εξώπορτα και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι αλλοδαποί κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν χτυπώντας και απωθώντας με τα χέρια τους Αστυνομικούς.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω εισήλθαν παράνομα στη Χώρα προ 10ημέρου, από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, ενώ ο ένας 26χρονος κατά το παρελθόν είχε απελαθεί διοικητικά από τη Χώρα μας.

Μετά τη σύλληψή τους, υπέδειξαν την ορεινή περιοχή της Παλαγίας Αλεξανδρούπολης, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα τα κλαπέντα κοσμήματα, ηλεκτρονικά είδη, είδη ρουχισμού και λοιπά είδη και 430,00 €, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, βρέθηκαν 1 δολάριο Αμερικής, 30 λέβα Βουλγαρίας και 110 Ελβετικά φράγκα.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.