ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ρωγμές στον αντιδραστήρα του Κοζλοντούι

Σχεδόν οι μισές ράβδοι ελέγχου στον αντιδραστήρα 5 του Κοζλοντούι -στον οποίο καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας την περασμένη εβδομάδα- παρουσιάζουν ρωγμές και πρόκειται να αντικατασταθούν, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του μοναδικού πυρηνικού σταθμού της Βουλγαρίας.
Οι ρωγμές, ή «μηχανικά ελαττώματα» όπως τους περιέγραψαν οι Βούλγαροι υπεύθυνοι, εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχου κατά τον ανεφοδιασμό του αντιδραστήρα με πυρηνικά καύσιμα.
Η ανακοίνωση διαβεβαιώνει, πάντως, ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας. Αναφέρει επίσης ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει το σχέδιο για την επαναλειτουργία του αντιδραστήρα στις αρχές Ιουνίου.
Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζονται ρωγμές στα περιβλήματα των ράβδων ελέγχου του Κοζλοντούι, έπειτα από ένα ανάλογο περιστατικό πέρυσι, το οποίο αφορούσε 31 ράβδους ελέγχου. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=305072&cid=5

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και που το ξέρετε? Ήσασταν παρόντες? Εάν δεν δημοσιεύσετε την αντίστοιχη ανακοίνωση της βουλγάρικης πλευράς μην πετάτε μπούρδες για να δημιουργήσετε πανικό και εντυπώσεις. Δημοσιογραφία με σύνεση παρακαλώ!