ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

αυστηρή κριτική Χριστόδουλου για τα λουκέτα στη Δαδιά

«Λαγούς με πετραχήλια είχε τάξει προεκλογικά ο νυν δήμαρχος Σουφλίου κ.Πουλιλιός στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου και τελικά έβαλε λουκέτο στο αναψυκτήριο και στον ξενώνα», σχολιάζει από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ο πρώην δήμαρχος Σουφλίου κ. Πασχάλης Χριστοδούλου με αφορμή την τελευταία εξέλιξη με τη Δαδιά. Όπως είναι γνωστό, Φορέας Διαχείρισης και Δήμος ερίζουν μέσα σ’ ένα ασαφές καθεστώς για την λειτουργία και χρήση του ξενώνα και του αναψυκτηρίου, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ «τα λουκέτα αποτέλεσαν μοναδική επιλογή μέχρι να ξεκαθαρίσει το καθεστώς», σύμφωνα με το δήμαρχο.
Οι τελευταίες εξελίξεις, όπου οι υποδομές του Δάσους με τα σπάνια αρπακτικά και τη μοναδική ομορφιά καταρρέουν, αφού ξενώνας, αναψυκτήριο και ξενάγηση δεν λειτουργούν, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης του δήμου καθώς με τις δηλώσεις του ο κ. Χριστοδούλου επιρρίπτει ευθύνη στη νέα δημοτική αρχή.
O κ. Χριστοδούλου, υπενθυμίζει πως η Δαδιά είχε αποτελέσει για πολλά χρόνια πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών, ενώ αυτή τη στιγμή μετά από τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής απαξιώνεται η περιοχή.

Το ιστορικό της υπόθεσης
«Όταν στις 28 Φεβρουαρίου είχε έρθει το θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων στο δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν λύση και εκκαθάριση των επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή, δεν διασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζόμενων αλλά ούτε και οι άνθρωποι που έχουν να πληρώνονται από τις επιχειρήσεις αυτές, καθώς έχουν κόψει τιμολόγια και έχουν πληρώσει Φ.Π.Α» εξηγεί ο κ. Χριστοδούλου και προσθέτει:
«Εμείς είχαμε προτείνει η κατασκευαστική του Τυχερού να έμπαινε σε καθεστώς πτωχευτικού δικαίου, ενώ για την επιχείρηση που περιλαμβάνει τους ξενώνες να γίνονταν προσπάθειες εξυγίανσης. Οι οφειλές δεν ήταν πολλές ήταν περίπου 200.000, και μάλιστα τότε είχα πει, πως ο δήμος Σουφλίου χάνει τα αναπτυξιακά του εργαλεία. Εμείς εδώ στην περιοχή ελπίζουμε στον τουρισμό και στις ήπιες μορφές τουρισμού κάτι το οποίο δεν προωθείται και για το κουκούλι και για τη Δαδιά. Τα πράγματα είναι άσχημα. Πάμε σε ένα αβέβαιο μέλλον και αυτό σχετίζεται με τις επιλογές της δημοτικής αρχής. Στην τότε συζήτηση που έγινε στο συμβούλιο είχε ειπωθεί πως ο μόνος τρόπος για να εισπράξουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι, είναι να μπει λουκέτο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει μεγάλη αντίδραση από τους ίδιους και να μείνουμε κυριολεκτικά μόνοι στη θέση πως η επιχείρηση πρέπει να σωθεί .αλλά δυστυχώς η θέση μας δεν πέρασε. Τώρα είναι γεγονός, πως έχουμε κλειστές επιχειρήσεις. Μη ξεχνάμε πως και στο Δέρειο υπάρχει ένας οικοτουριστικός Ξενώνας που ερήμωνε, το ίδιο θα γίνει και με τη Δαδιά και το Σουφλί», τονίζει ο ίδιος.
Σε σχέση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς ο κ.Χριστοδούλου προσθέτει πως «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν είχε καμία υποχρέωση στην τελευταία συνεδρίασή της να αποφασίσει που θα παραχωρήσει το οικοτουριστικό κέντρο. Η απόφαση εκείνη ελήφθη με βάση κάποια μη αληθή στοιχεία αφού στη συνεδρίαση ειπώθηκε πως οι οφειλές ξεπερνούν το 1 εκατ, ενώ ήταν μόλις 200.000 και έτσι ο ξενώνας πήγε στο φορέα διαχείρισης. Τώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και οδηγηθήκαμε στη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε σήμερα. Υπάρχουν σίγουρα ευθύνες, γιατί από τις υποσχέσεις ορισμένων πως θα λειτουργήσει η τηλεθέρμανση και θα αναπτυχθούν όλες οι δομές πήγαμε στην ταφόπλακα. Ο σημερινός δήμαρχος προεκλογικά έλεγε πως θα εκσυγχρονίσει τις ξενοδοχειακές υποδομές και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να βάλει λουκέτο», καταλήγει.
Ιωάννα Παρασχάκη
Εφ. "Η Γνώμη"