ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

η αγγαρεία σας κύριε Σαμαρά τελείωσε

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας καλωσορίζουμε ως υψηλόβαθμο επισκέπτη και ως πρόσωπο στη φιλόξενη βορειοανατολική ακριτική γωνιά της πατρίδας μας αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να σας ξεκαθαρίσουμε την αμφιβολία μας για το αν καταλάβατε πού ακριβώς ήρθατε. Ελπίζουμε να μας ξανάρθετε σε κάθε ευκαιρία αλλά σας συνιστούμε να αποφεύγετε να εκτίθεστε προκαλώντας το λαό της περιοχής μας μόνο και μόνο επειδή προσπαθείτε να τονώσετε το ηθικό του κομματικού σας ακροατηρίου.
Κύριε Σαμαρά, το επιτελείο σας σας παγίδευσε. Σας έβαλε να διαχειριστείτε την υπαρξιακή αγωνία της Ν.Δ. στην περιφέρειά μας με τρεις τρόπους: το ψέμα, τη διαστρέβλωση και την υπερβολή.
Όχι κύριε Σαμαρά, δεν εγκαταλείπει την περιφέρειά μας η Κυβέρνηση που μοχθεί για τη σωτηρία συνολικά της πατρίδας μας από την άβυσσο που τη βύθισε η καταστροφική σας πολιτική. Εσείς την είχατε πάντα στο περιθώριο από όπου πάντα την έβγαζε το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και σήμερα που η εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που μας κληρονομήσατε δυσχεραίνει αυτονόητα την όποια προσπάθεια περιφερειακής ανάπτυξης, ποσοτικά και ποιοτικά, και πάλι η Πολιτεία είναι δίπλα στην περιοχή μας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από τις επισκέψεις του ίδιου του Πρωθυπουργού πολλάκις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Δεν περιμέναμε κύριε Σαμαρά τόσο παλαιοκομματισμό και τόση ευπιστία από σας σε όσα σας σερβίρει η ντόπια κομματική σας νομενκλατούρα. Αναγνώσατε πολλές βαρύγδουπες εκφράσεις για «παγώματα» και «ακυρώσεις» δήθεν πολλών και σπουδαίων έργων σας και το μόνο που εμείς έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι όσο χιούμορ κι αν έχετε, δεν μπορούμε να γελάσουμε δεδομένης της Μ. Εβδομάδας και του καθημερινού αγώνα να αλλάξουμε και να σώσουμε τη χώρα. Ενός αγώνα πολυεπίπεδου, απαιτητικού και πρωτοφανούς έντασης και διακυβεύματος για όλους μας.
Κύριε Σαμαρά ούτε οι προκάτ μικροπαρεμβάσεις περιορισμού του αύλειου χώρου των σχολείων αποτελούν θεαματικό κατόρθωμα της εποχής σας, ούτε οι γαλαντόμες χορηγήσεις «εγκεκριμένων» (εδώ γελάνε!) δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Πανεπιστήμια, σχολεία, αεροδρόμια, σιδηρόδρομους (και διαστημοδρόμια, και ντίσνευλαντ, και υπερσιβηρικό, και αντιτσουναμική θωράκιση και και και ….) μπορούν να κρύψουν την 6ετή σας ανεπάρκεια. Παραλάβατε ένα σφριγηλό ευρωπαϊκό κράτος με πολλά εργαλεία και μπόλικη προίκα και κληρονομήσατε στην περιοχή μας … τίποτα!!!! Μας συγχωρείτε, όχι τίποτα, ανεργία για τους υπαλλήλους και φτώχεια για τους αγρότες ήταν το αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας που καταβάλλατε εσείς και οι τοπικοί σας κομματικοί παράγοντες. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Μήπως ο επιχειρηματικός κόσμος είχε καλύτερη τύχη; Λίγο πριν τις εκλογές του 2009 υπήρξε η διαπίστωση από τους ντόπιους εμπόρους ότι η κατάσταση στην αγορά είναι ό,τι χειρότερο εδώ και μια 20ετία. Να σας στείλουμε το σχετικό δημοσίευμα; Τολμάτε να μιλάτε για την περίπτωση της ΕΝ.ΚΛΩ.; Το χειρότερο παράδειγμα ακαταλληλότητας της κρατικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της αντιμετώπισης της αποβιομηχάνισης που σάρωσε στη δική σας 5ετία τα πάντα; Πολύ πριν την κρίση; Τολμάτε να μιλάτε για αγρότες που σήμερα εν μέσω τόσο δραματικής οικονομικής συγκυρίας, ξορκίζουν ακόμα τη δική σας εξαετία;
Κύριε Σαμαρά δεν ξέρουμε αν όσοι σας εισηγήθηκαν να κάνετε τέτοιες αναφορές έχουν σχέση με την περιοχή μας, εκτός του να «διευκολύνουν» με κάθε τρόπο τα πάρτι των ημετέρων πελατών σας εις βάρος της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Για να δοξάζουν το όνομα των πολιτευτών σας εδώ στην περιοχή μας εις τον αιώνα τον άπαντα.
Ούτε για το Πανεπιστήμιο εγκρίνατε χρήματα κύριε Σαμαρά ούτε για κανέναν άλλο τομέα επωφελή για τους πολίτες. Καμία ουσιαστική δράση, καμία στόχευση, κανένα όραμα. Μόνο ευχολόγια και ανέξοδες κορώνες ήταν και παραμένει η πολιτική σας πρόταση. Μπουκώσαμε από τα ανύπαρκτα εκατομμύρια που ξοδέψατε για το καλό μας και το καλό των συμφερόντων που υπηρετεί η παράταξή σας αλλά τίποτα ολοκληρωμένο, λειτουργικό, ωφέλιμο, αποδοτικό δεν είδαμε επί πολλά χρόνια από σας. Σίγουρα θα βιώσουμε αρκετή πρόοδο από το ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε να ήταν και περισσότερη αν δεν ήταν η χώρα στο χείλος της καταστροφής. Τίποτα καλό δεν έχει παγώσει, ούτε έχει ακυρωθεί. Το ξέρετε πολύ καλά και εσείς και οι σύμβουλοί σας. Θα πήρατε άλλωστε και τις σχετικές απαντήσεις στις απορίες σας από τους φορείς που επισκεφθήκατε, αν μπήκατε στον κόπο να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο για όλα όσα σας επιφόρτισαν οι σύμβουλοί σας να … καταγγείλετε.
Κύριε Σαμαρά, σας εκθέτει το τοπικό σας αστήρικτο «μανιφέστο» εναντίον του ενάμιση έτους ευθύνης του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρειά μας, όταν του παραδόθηκαν μάλιστα μόνο προβλήματα και βραδυφλεγείς κοινωνικές βόμβες και κενές περιεχομένου πολιτικές. Αντί να κάνετε αυτοκριτική επιτίθεστε με ψεύδη και διαστρεβλωτικές διατυπώσεις νομίζοντας ότι 2-3 αναφορές σε ΕΣΠΑ και σχολεία, λίγη κριτική σε αντιαναπτυξιακή πολιτική, μπόλικη επανάληψη του «ακύρωση», «πάγωμα», «υποβάθμιση», λίγη κολακεία για τον «πλούσιο κάμπο» και τους αγρότες που τους «εγκαταλείπει η Πολιτεία» αρκούν για να πείσουν τους πολίτες. Μεγάλο σας λάθος και θα το διαπιστώνετε κάθε φορά. Μην προκαλείτε τη νοημοσύνη μας για τη χαμηλή ανεργία που παραδώσατε, για εργατικές κατοικίες που παγώσαμε (ενώ ευτυχώς μεριμνούμε και τις ξεμπλοκάρουμε), με μειώσεις μιας ανύπαρκτης χρηματοδότησης για το Δημοκρίτειο (εκτός αν οι υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος από τους υπουργούς σας συνιστούν χρήμα), για υποβάθμιση σιδηροδρομική της Θράκης (όταν το ερώτημα είναι πώς θα διασωθεί ο ίδιος ο ΟΣΕ που καταβαραθρώθηκε από τα προαστιακά σας πειράματα), για σταμάτημα των κάθετων αξόνων (όταν μόλις χθες πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η επίλυση ενός από τα πολλά προβλήματα που μας κληρονομήσατε και παρ΄όλα αυτά ο κάθετος άξονας κατασκευάζεται και παραδίδεται κανονικά). Και πολλά άλλα μπορούμε σας πούμε κύριε Σαμαρά αλλά καλύτερα να σας ευχηθούμε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και περιμένουμε να μας ξανάρθετε εκτός πρωτοκόλλου για να σας ενημερώσουμε με μεγαλύτερη πληρότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα για όσα σας κρύβουν οι παλαιοκομματικής νοοτροπίας συνεργάτες σας για την τεράστια διαφορά πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Για να μην αναρωτιέστε γιατί ενώ δήθεν το ΠΑΣΟΚ έχει … ειδικό άχτι (!!!!) την περιοχή μας και την εγκατέλειψε, τελικά οι πολίτες εγκαταλείπουν πρωτίστως τη ΝΔ. Ο παλαιοκομματικός και στείρος τοπικισμός για την «ξεχωριστή εύνοια» σε κάθε περιοχή που επισκεπτόμαστε είναι ξεπερασμένος κύριε Σαμαρά. Είμαστε στο 2011, το ξέρετε; Ελπίζουμε να μας μπορέσαμε να σας πείσουμε ότι στην περίπτωση του κόμματός σας και προκειμένου για την περιοχή μας είναι και απολύτως αβάσιμος για να σας επιτρέπει να επαίρεστε και να μας κατηγορείτε.
Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα χρόνια να διαβάσω τόσο κακογραμμένο και τόσο κενό περιεχομένου κείμενο!!! Έχουν καταλάβει οι άνθρωποι ότι δεν είμαστε στη δεκαετία του '80; Έχουν καταλάβει ποιες οι ευθύνες του "κινήματός" τους και των ιδίων ως ψηφοφόρων για τη δύσκολη θέση της χώρας; Έχουν αντιληφθεί πώς "κέρδισαν" τις εκλογές της αυτοδιοίκησης αυτοί οι τύποι;
Άξιοι σύντροφοι Πάγκαλου, ακριβά σας πληρώσαμε και σας πληρώνουμε!
Κρείττον το σιγάν...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ.
1)ΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ
2)ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ
3)ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΕΤΣΙ.....
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ