ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

σε δίμηνες συμβάσεις για να καλύψει τα κενά της καθαριότητας προχωράει ο Δήμος Κομοτηνής

Την απόφαση να προχωρήσει στη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με 53 εργαζομένους, οι οποίοι και θα καλύψουν τα κενά που παρουσιάστηκαν στον τομέα της καθαριότητας έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.
Πρόσφατα οι 8μηνες συμβάσεις εργαζομένων που απασχολούνταν στην καθαριότητα έληξαν με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία να υπολειτουργεί. Ο Δήμος Κομοτηνής, προκειμένου να καλύψει το κενό αυτό, προχώρησε στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω νέων 8μηνων συμβάσεων στις 29 Μαρτίου. Η διαδικασία όμως σταμάτησε, ύστερα από εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς στις 31 Μαρτίου υπήρχε η αλλαγή του σχετικού νόμου με αποτέλεσμα ο Δήμος Κομοτηνής να μην μπορεί να προχωρήσει σε καμία πρόσληψη.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, δήλωσε στη «Φωνή» ότι υπάρχει επικοινωνία με την ηγεσία του ΥΠΕΣ ώστε να βγει μια νέα εγκύκλιος, η οποία θα επιτρέπει στο Δήμο να προσλάβει προσωπικό με 8μηνες συμβάσεις.
«Εάν η απάντηση είναι αρνητική θα προχωρήσουμε στις δίμηνες συμβάσεις, τις οποίες μπορούμε να κάνουμε, μέχρις ότου δοθεί λύση και μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε κανονικές συμβάσεις» σημείωσε ο Γιώργος Πετρίδης.
Προς το παρόν πάντως, ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για 8μηνες συμβάσεις, κρατώντας παράλληλα στάση αναμονής ενόψει της απάντησης από το ΥΠΕΣ.
Το θέμα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Ακόμα κι αν απορριφθεί πάντως το αίτημα του Δήμου από το ΥΠΕΣ, ο Δήμος με την απόφαση που έλαβε στο δημοτικό συμβούλιο, θα καλύψει σύντομα τα κενά στην καθαριότητα καθώς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος, τις τελευταίες ημέρες η εικόνα που βγάζει η πόλη της Κομοτηνής δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. http://fonirodopis.gr/press/?p=28724