ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης

Την Κυριακή 20 Μαρτίου συνεδρίασε το Δ. Σ. του συλλόγου με κυρίως θέμα την συγκοινωνία, όπου αποφασίστηκε πως:
Ο σύλλογος επαγγελματιών καταδικάζει απερίφραστα τακτικές σαν αυτήν της προηγούμενης εβδομάδαςδηλαδή να ανακοινώνεται απροειδοποίητα από την εταιρία SAOSFERRIES η παύση των δρομολογίων για δυο μήνες, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες του συλλόγου να προσελκύσει κόσμο στη Σαμοθράκη και μόνο αναστάτωση επέφερε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού.
Θέλουμε να τονίσουμε πως τις ημέρες που προηγήθηκαν ο Σύλλογος βρισκόταν συνεχώς σε επικοινωνία με τον κύριο Μανούση για την εξεύρεση καλύτερης δυνατής λύσης ώστε να μη μείνει η Σαμοθράκη για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκοινωνία αλλά και με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο. Λ. Α. κύριο Χρήστο Σκεύα, που όπως τελικά εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε οι ενέργειες αυτές βοήθησαν ώστε να μη μείνει το νησί χωρίς πλοίο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβανομένης και της τουριστικής περιόδου του Πάσχα και ο κύριος Μανούσης όπως δημόσια υποσχέθηκε ότι το πλοίο θα σταματήσει για την καθιερωμένη ολιγοήμερη συντήρηση του, μετά από συζήτηση με τους φορείς για να καθοριστεί η καταλληλότερη ημερομηνία. Θέλουμε να ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.
Ενημερώθηκε επίσης το Δ. Σ. για τις εξελίξεις σχετικά με την διαδημοτική συνεργασία για την αγορά πλοίου από τους δυο Δήμους Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης. Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε πως ο σύλλογος επαγγελματιών αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των δυο Δήμων να βρουν και να συνεχίσουν την σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας (την οποία επισυνάπτουμε προς δημοσίευση), σε συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ του προέδρου του συλλόγου Γιάννη Γλήνια και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κυρίου Ευάγγελου Λαμπάκη, σε αυτή την συνάντηση προσκλήθηκε (από τον πρόεδρο του συλλόγου) και παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Γεώργιος Χανός. Εκεί συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο δημάρχων να υπάρξει νέα συνάντηση των δυο αντρών την Τετάρτη 16 Μαρτίου. Στην οποία όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κύριος Αντώνης Βαμβακερός συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διερεύνηση αγοράς πλοίου για να δρομολογηθεί στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης και όχι μόνο.
Κατά τη διάρκεια της κατ΄ιδίαν επικοινωνίας του κυρίου Γλήνια. με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο. Λ. Α. κύριο Χρήστο Σκεύα για την υπόθεση του ΣΑΟΣ ΙΙ, ζητήσαμε επίσης να βοηθήσει και ο Ο. Λ. Α. στην δρομολόγηση πλοίου και σε άλλες γραμμές εκτός από αυτήν Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα η εταιρία SAOSFERRIES θα κληθεί από το αρμόδιο Υπουργείο να υπογράψει την δεκαετή σύμβαση για να λάβει την επιδότηση της γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης και επειδή εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί ειδικό δημοτικό συμβούλιο με θέματα τουρισμού και συγκοινωνίας το οποίο ζήτησε ο σύλλογος επαγγελματιών από τον δήμαρχο Σαμοθράκης κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, αποφασίσαμε να ζητήσουμε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο να προσκληθούν από τον Δήμο και οι υπόλοιποι φορείς και σύλλογοι του νησιού καθώς και ο πλοιοκτήτης κύριος Φώτης Μανούσης, ώστε να ζητήσουμε οι φορείς να έχουμε παρεμβατικό λόγο στους όρους της σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ του ιδίου και του Υπουργείου κυρίως σε θέματα αναπλήρωσης του πλοίου κατά τη διάρκεια υποχρεωτικών ακινησιών του ΣΑΟΣ ΙΙ, στα θέματα τιμολογιακής πολιτικής ναύλων και στον ετήσιο προγραμματισμό δρομολογίων.
Τέλος αποφασίστηκε να υλοποιήσουμε όπως είχαμε υποσχεθεί ίσως και εντός της εβδομάδας τις συναντήσεις του Δ. Σ. στα υπόλοιπα χωριά εκτός Καμαριώτισσας, ώστε να ενημερωθούν και οι εκεί επαγγελματίες για τις δράσεις του συλλόγου, οι οποίες συναντήσεις θα ενταχθούν στο θεσμό της ημέρας του επαγγελματία με σύνθημα ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

Για το Δ. Σ.
ο πρόεδρος                    ο γραμματέας

Γλήνιας Γιάννης             Παπαντίδης Ειρηναίος