ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

θεατρική παράσταση από τα Δίδυμα Τείχη

Ο Εκπολιτιστικός - Λαογραφικός Σύλλογος “Τα Δίδυμα Τείχη”, στο δεύτερο μόλις χρόνο λειτουργίας της Θεατρικής Ομάδας του, παρουσιάζει τη σατιρική κωμωδία του Μποστ (Μέντη Μποσταντζόγλου) “Μήδεια”. Πρόκειται για τη δεύτερη θεατρική παραγωγή της Ομάδας, η οποία φέτος έχει στο δυναμικό της πολλά νέα μέλη και έχει ήδη θέσει τον πήχυ ψηλά από την περασμένη χρονιά, όταν παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη δραματοποίηση του δημοτικού τραγουδιού “Του Νεκρού Αδερφού”.
Στη “Μήδεια” του Μποστ επιχειρείται ένα
πέρασμα στο δύσκολο δρόμο της κωμωδίας, με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό και δεκάδες ρόλους να εναλλάσσονται στη σκηνή σε μια παρωδία της γνωστής τραγωδίας του Ευριπίδη.
Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, η μουσική του γνωστού συνθέτη Βασίλη Δημητρίου, το σκηνικό βασισμένο στο σκίτσο του Μποστ για το συγκεκριμένο έργο και τα κοστούμια ομαδική εργασία του θιάσου. Παίζουν οι: Δήμητρα Γιαλένιου, Σταύρος Γουδουσάκης, Κώστας Γούργουλης, Ελευθερία Δελήμπαλτα, Ειρήνη Δελημύτη, Λίτσα Διάκα, Σάκης Ζιαγάκης, Αργυρώ Καρλιώτη, Γιώργος Λιολιούδης, Χρύσα Μαυράκη, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Βάσω Μπαχτσεβάνη, Χρήστος Μπιτζέκας, Δήμητρα Τασίδου, Γιάννης Χρήστου.
Η πρεμιέρα του έργου γίνεται το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου και η παράσταση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και το Σάββατο 2 Απριλίου 2011. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις και σε άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής, ενώ ήδη η παράσταση επιλέχθηκε να συμμετέχει διαγωνιζόμενη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας που γίνεται κάθε χρόνο το Μάιο στην πόλη Τοπόλοφγκραντ της Βουλγαρίας.
“Τα Δίδυμα Τείχη”, γιορτάζοντας φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας τους και προσφοράς στον Πολιτισμό, και με ένα δυναμικό που ξεπερνά τα 300 μέλη, αποτελούν έναν από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς φορείς, όχι μόνο για την πόλη του Διδυμοτείχου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Πληροφορίες για την παράσταση στο τηλ. 6937630484 (κα Τέτα Δαγκάκη, ταμίας του Συλλόγου).