ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

εορτασμός 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας στις 23,24 και 25 Μαρτίου 2011, οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2011.
Φωταγώγηση όλων των
Δημοσίων, Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2011.

ΠΕΜΠΤΗ 24 Μαρτίου 2011
08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών.
Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ.
10:30 Θα λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνού, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει παρουσία αρχών, κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
ΠΕΜΠΤΗ 25 Μαρτίου 2011
07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΣΜ/ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης, παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.
10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10.20 π.μ.
Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πενέτης Γεώργιος.
11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Επιθεωρητή ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.
Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, θα καταθέσουν στεφάνι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.
11:30 Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας κ.λ.π.
Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας προς οδό Ορφέως, Βενιζέλου, Μητροπολιτικό Μέγαρο.
Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.
18:10 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.
Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει η ΣΜΣ/ΧΧΙ ΤΘΤ, της Δημόσιας Τάξης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η 29η ΤΑΞ ΠΖ.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.
Οι Δήμοι και οι Κοινότητες παρακαλούνται να καταρτίσουν δικό τους πρόγραμμα, στα πλαίσια του προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, το οποίο μπορούν να εμπλουτίσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς υπηρεσιακούς φορείς.

Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Άρης Γιαννακίδης