ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

αστυνομικό δελτίο (Αλεξανδρούπολης)

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Την 23/01/2011 και ώρα 20.30, στο 24ο χλμ. της Εγνατίας Οδού, από Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Αλεξ/πολης προς Α/Κ Αρδανίου, Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός, παρέσυρε τέσσερις (4) πεζούς που ωθούσαν Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που είχε ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης, συγκρούσθηκε με αυτό και στη συνέχεια προσέκρουσε σε δεύτερο σταθμευμένο επί της οδού όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο (2) εκ των πεζών αλλοδαπών και τον ελαφρύ τραυματισμό των άλλων δύο. Επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά ο 60χρονος ημεδαπός οδηγός, μία (1) 57χρονη που επέβαινε στο αυτ/τό του, ο 56χρονος αλλοδαπός, οδηγός του δεύτερου αυτ/τού, καθώς και ένας ακόμη αλλοδαπός που επέβαινε σε αυτό.
Οι δύο θανάσιμα και οι έξι (6) ελαφρά τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Π. Γ. Ν. Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΚΤΩ (8) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Συνελήφθησαν την 24-01-2011 και ώρα 01.30΄στην περιοχή Σουφλίου Έβρου, από Αστυνομικούς της ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής και οκτώ (8) λαθρομετανάστες.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 23/24-01-2011, Αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, εντόπισαν με τεχνικά μέσα, ομάδα λαθρομεταναστών στην Τουρκική όχθη. Ένας διακινητής μετέφερε αρχικά τέσσερις (4) από αυτούς, με πλαστική βάρκα, στην Ελληνική όχθη και επέστρεψε για να μεταφέρει τους υπόλοιπους τέσσερις (4). Μετά την αποβίβαση όλων των λαθρομεταναστών, ο διακινητής αντελήφθη τους Αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας, πλην όμως συνελήφθη. Επίσης, συνελήφθησαν οι (8) οκτώ  λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο και μία (1) πλαστική βάρκα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.