ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

φράχτη με την Τουρκια, θα κατασκευασει και η Βουλγαρία

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που σκέφτεται να φτιάξει φράχτη ασφαλείας στα σύνορα. Η Βουλγαρία θα πράξει το ίδιο, για έναν λόγο – έκπληξη, είτε αποτελεί πρόσχημα είτε όχι.Ο βουλγαρικός φράχτης θα κατασκευαστεί στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Η
πρώτη λογική σκέψη που έρχεται στον καθένα, είναι λόγω του φόβου ότι ο ελληνικός φράχτης ασφαλείας για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, ενδεχομένως να οδηγήσει τους λαθρομετανάστες και τα κυκλώματα διακίνησής τους να επιχειρήσουν την είσοδο σε ελληνικό έδαφος μέσω του βουλγαρικού εδάφους.
Η έκπληξη είναι ότι την πρωτοβουλία στη Βουλγαρία έχει λάβει το αντίστοιχο υπουργείο Γεωργίας, με την επίσημη αιτιολογία ότι θα κατασκευαστεί για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου των τρελών αγελάδων που έχει πλήξει την περιοχή του χωριού Ρέζοβο! Για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί μάλιστα και η οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την περασμένη Τρίτη, οι βουλγαρικές αρχές ξεκίνησαν τη σφαγή 200 αγελάδων, γουρουνιών και αμνοεριφίων σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της νόσου. Την περασμένη εβδομάδα άλλα 500 ζώα θανατώθηκαν σε διπλανό χωριό. Οι Βούλγαροι υποστηρίζουν ότι ασθένεια πέρασε σε βουλγαρικό έδαφος από την Τουρκία, καθώς 21 αγελάδες πέρασαν σε βουλγαρικό έδαφος και μετέφεραν την ασθένεια. Τα συγκεκριμένα ζώα επίσης θανατώθηκαν.
Επί Ψυχρού Πολέμου η Βουλγαρία διέθετε ηλεκτροφόρα σύρματα στα σύνορά της με την Τουρκία. Πλέον έχουν μείνει μόνο 29 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η συγκυρία να αξιοποιείται με σκοπό να οικοδομηθεί άλλοθι το οποίο θα συγκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις. www.seleo.gr