ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

πετοσφαίριση α1

Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Κηφισιάς 3-2

Ένταση, πάθος, φοβερές διακυμάνσεις με το τάι μπρέικ να είναι ακατάλληλο για καρδιακούς και στο φινάλε διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία.

Αυτό ήταν το

σκηνικό στην Αλεξανδρούπολη όπου ο τοπικός Εθνικός κέρδισε με 3-2 τον ΑΟ Κηφισιάς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-1 σετ, αλλά ο ΑΟΚ οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ και εκεί πέρασε μπροστά με 7-11. Ο Εθνικός ισοφάρισε, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερα ματς μπολ (από το 13-14 μέχρι το 16-17) όπου όπως ισχυρίζονται σε τρεις περιπτώσεις το ματς τελείωσε, όμως οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη.

Τα ίδια παράπονα όμως έκαναν και οι άνθρωποι του Εθνικού για το τέταρτο σετ όπου σύμφωνα με τους δικούς τους ισχυρισμούς οι αποφάσεις των διαιτητών επέτρεψαν στον ΑΟΚ να ισοφαρίσει σε 2-2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Σωτήρης Δρίκος: «Στο σημερινό ματς έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος. Κερδίσαμε τρεις φορές στο τάι μπρέικ μετά τον 14ο πόντο, αλλά οι διαιτητές με εντελώς λανθασμένα σφυρίγματα άλλαξαν το αποτέλεσμα. Αν οι τοπικοί διαιτητές οποιασδήποτε περιοχής της χώρας θεωρούν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο βοηθούν την ανάδειξη του αθλήματος στην περιοχή τους κάνουν λάθος. Διακινδυνεύουν την διαιτητική τους επάρκεια, αν είναι δηλαδή ικανοί να διαιτητεύουν παιχνίδια αυτού του είδους και αδικούν αφάνταστα τις ομάδες που δεν έχουν τρόπο να τους πιέσουν με φιλάθλους και ζεστές έδρες. Περιμένω από τους ανθρώπους του Εθνικού, προπονητή, αθλητές, παράγοντες να κάνουν μία έντιμη ότι δήλωση ότι σήμερα κέρδισαν άδικα. Κι αυτό γιατί νομίζω ότι πως αυτό που δεν προστατεύουν οι άλλοι έχουμε την δυνατότητα να το προστατέψουμε μόνοι μας όταν η αδικία παίρνει κραυγαλέες διαστάσεις. Η δε τακτική της Λίγκας και της ΚΕΔ να ορίζει στους ‘αδύναμους', μόνο τοπικούς διαιτητές είναι σαφές ότι αδικεί κατάφορα τις μικρές ομάδες που το τοπικό στοιχείο είναι σχεδόν χαμένο κι αυτής της κατηγορίας ομάδες είναι η Κηφισιά κι ο Πανελλήνιος. Οι μεγάλες είναι... μεγάλες, οι τοπικές στηρίζονται από τους τοπικούς διαιτητές κι εμείς στηριζόμαστε στους καλούς Αθηναίους διαιτητές που δεν ρισκάρουν την καριέρα τους για να δώσουν ένα σφύριγμα. Αυτή η τακτική πρέπει να πάψει αλλά δυστυχώς μας έχει κοστίσει αρκετούς βαθμούς σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Γιάννης Ανδρεάδης: «Πως είναι δυνατόν ένα παιχνίδι να τελειώνει 3-2 σετ κι οι δύο ομάδες να έχουν παράπονα; Δυστυχώς οι διαιτητές σήμερα δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο ισχυρισμός του κ. Δρίκου περί αλλοίωσης του αποτελέσματος δεν ισχύει ή αν ισχύει τότε αυτό συνέβη και στο δ' σετ όπου οι διαιτητές με τα ανάποδα σφυρίγματα τους επέτρεψαν στην Κηφισιά να πάρει ένα βαθμό».

Ο δε αρχηγός του Εθνικού Γρηγόρης Σιδηρόπουλος με δηλώσεις του στη Nova τόνισε: «Οντως το 5ο σετ έπρεπε να έχει τελειώσει υπέρ της Κηφισιάς, αλλά ας μην ξεχνούν στον ΑΟΚ ότι το 4ο σετ έπρεπε να τελειώσει υπέρ του Εθνικού»

Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-20, 23-25, 21-19

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδρεάδης): Φάιγκα 23 (18/36 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 15 (14/29 επ., 67% υπ. - 33% άριστες), Σιδηρόπουλος 3, Γραμματικάκης 10 (4/7 επ., 5 μπλοκ), Τέσιτς 7 (5/11 επ., 1 μπλοκ), Αλ Ναμπχάν 22 (15/30 επ., 7 μπλοκ, 30% υπ. - 19% άριστες), Δαλακούρας Κ. -λ 55% υπ. - 31% άριστες) /Δαλακούρας Α. 

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Δρίκος):
 Νικολάκης 3, Καλαϊτσίδης 12 (11/16 επ., 1 μπλοκ), Ντάνγκουμπιτς 17 (10/17 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ), Γιάρμοχ 24 (23/42 επ., 1 άσο, 58% υπ. - 43% άριστες), Νανγκά 19 (18/52 επ.), Καριπίδης 5 (2/11 επ., 2 άσοι, 48% υπ. - 32% άριστες), Ταμπουρατζής -λ 65% υπ. - 46% άριστες) / Ιωάννου, Μπέλλος. ΕΟΠΕ