ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

μεγάλοι Έλληνες αθλητές στην Αλεξανδρούπολη

Έναρξη στην Αλεξανδρούπολη του 2ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Αναδάσωση & Αθλητισμός» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας(ΕΘΝ.Ο.Α.).
Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλεξ/πόλης και τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξ/πολης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πόλης για τα «Ελευθέρια 2011» θα μεταλαμπαδεύσουν σε εκατοντάδες μαθητές της περιοχής μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος μέσω του αθλητισμού, ξεκινώντας την πανελλαδική πορεία του προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α. από την Αλεξανδρούπολη.
Με κεντρικό μήνυμα της Ακαδημίας «Πάμε Ψηλά» ,με μασκότ τον σοφό «Ακάδημο» και μότο «Το περιβάλλον όσο το βλάπτω για να αναπτυχθώ, τόσο πρέπει να το ωφελώ!», οι τρείς φορείς θα υλοποιήσουν την
Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 9:00 στο Δημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς δενδροφύτευση και αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α. αλλά και των «Ελευθερίων 2011» του Δήμου Αλεξ/πόλης.
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ταύτιση αθλητικών δράσεων με ενέργειες υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές της χώρας μας πιο κοντά στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα μέσα από την έμπρακτη ενασχόλησή τους με τη φύση.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. για τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον του 2010, προκρίθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μεταξύ των 5 καλύτερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων παγκοσμίως.
Την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας συνοδεύουν ο Πύρρος Δήμας , η Έρικα Πρεζεράκου ,ο Βασίλης Πολύμερος, η Χρύσα Μπισκιτζή, ο Νάσος Γαλακτερός και ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος την παραμονή της εκδήλωσης ,θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους προπονητές των ακαδημιών του Μπάσκετ της Αλεξανδρούπολης με στόχο την οργάνωση «Μίνι μπάσκετ» για την επόμενη μέρα με θεωρητική και βιωματική προσέγγιση που θα φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο άθλημα.
---------------------------------------------------------------------
Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση που της απηύθυνε ο ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, να αρχίσουν οι φετινές εκδηλώσεις του πανελληνίου προγράμματος “Αναδάσωση & Αθλητισμός” από την Αλεξ/πολη.
Ο Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος Αλεξ/πολης, ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδος που ιδρύθηκε το 1927, μόλις 31 χρόνια μετά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 1896. Ο Εθνικός με αθλητή που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Φώτης Κοσμάς) και το στάδιο της πόλης έχει το όνομα του, έχει μακρά παράδοση στον υψηλό αγωνιστικό αθλητισμό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό των μικρότερων κατηγοριών. Με πολλές πρωτότυπες πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια (π.χ. έλεγχος φυσικών ικανοτήτων για όλα τα παιδιά της πόλης, γύρος της πόλης, ενημερωτικές ημερίδες), προσπαθεί να συμβάλλει στην δραστηριοποίηση της νέας γενιάς, αλλά και των μεγαλύτερων ηλικιών, για την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό υγείας και στην εξέλιξή του στον αθλητισμό επιδόσεων.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμπαραστάτης και αρωγός στην ανάδειξη όλων των αθλητικών οργανώσεων, στηρίζει το 2ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Αναδάσωση & Αθλητισμός», που διοργανώνεται από την ΕΘΝ.Ο.Α. και αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011» της πόλης μας.
Ως εκ τούτου, η προστασία και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν άμεση προτεραιότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος χαιρετίζει και προωθεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμπεριλαμβάνοντας τες για αυτόν το λόγο στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλη μας.