ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

"έφυγε" η ΕΡΤ από τον Έβρο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
ΘΕΜΑ: «Κατάργηση τηλεοπτικού studio ΕΤ3 Αλεξ/πολης».

Το Φεβρουάριο του 2004 δημιουργήθηκε με αποκλειστική χρηματοδότηση της Νομαρχίας Έβρου και παραχωρήθηκε στην ΕΤ3, με αντάλλαγμα η ΕΤ3 να παράγει και να προβάλλει ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτς του Νομού Έβρου.
Από τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το studio δραστηριοποιήθηκε αφού υπέγραψαν σύμβαση έργου ένας Δημοσιογράφος και ένας τεχνικός οπερατέρ.
Μέχρι τον Ιούλιο του 2010 λειτουργούσε κανονικά και εξυπηρετούσε τις ανάγκες τόσο της ΕΤ3, όσο και της ΝΕΤ, καλύπτοντας δημοσιογραφικά όλα τα ζητήματα ενός Νομού με πολλά και μείζονος σημασίας θέματα (λαθρομετανάστευση, τουρισμός, τριεθνής διασυνοριακότητα, κα).
Με την λήξη των συμβάσεων των δύο εργαζομένων σταμάτησε και την λειτουργία του.
Τον Οκτώβριο του 2010 η ΕΤ3 έβγαλε προκήρυξη για την πρόσληψη 24 δημοσιογράφων - 22 σε Θεσ/νικη, 1 σε Κοζάνη και 1 σε Βρυξέλλες.
Το Μάρτιο του 2011 ανακοινώθηκαν τα ονόματα των προσλαμβανομένων, χωρίς να υπάρξει ούτε ένας δημοσιογράφος από την Αλεξανδρούπολη.
Μετά από λίγες μέρες ξεκίνησε το ξήλωμα του studio και η κατάργηση του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν στην Κομοτηνή.

Ενόψει όλων αυτών
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Γιατί η ΕΤ3, που αποτελεί κανάλι που οφείλει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην περιφέρεια, καταργεί το studio της Αλεξανδρούπολης, που όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε σημαντικό έργο στην κάλυψη ουκ ολίγων γεγονότων στην περιοχή;
Πως αντιμετωπίζει το κενό που δημιουργεί, με τι προσωπικό και κάτω από ποιες συνθήκες εργασίας, θα το καλύψει;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΡΤ ΓΕΝΙΚΑ "ΕΦΥΓΕ" ΚΑΙ ΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β.ΕΒΡΟ- ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ.Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

τα ίδια προβλήματα έχουμε και στο Σουφλί ...ΕΤ1 και ΕΤ3 είναι χάλια και στη ΝΕΤ "χάνουμε" τα off-side :):):)

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω με τον φιλο και θα πω οτι ΕΤ3 εχει προβλημα στην ορεστιαδα,αληθεια γιατι να πληρωνω μεσω ΔΕΗ και να μην μου παρεχουν αυτα που θελω,ασε δε τα προγραμματα αλλα και οι ταινιες δεν τα βλεπει ουτε η γιαγια μου που ειναι 77 ετων.καλο βραδυ,τι να λεμε τωρα..................

Ανώνυμος είπε...

Από την Κρήτη ακούσατε αν έφυγε κανένα κανάλι;