ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

συνεχίζεται η μεταφορά μαθητών στην περιφέρεια ΑΜΘ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πληρώνει τις επόμενες ημέρες ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων του 2010 για τη μεταφορά μαθητών. Αυτό αποφασίστηκε την Δευτέρα 5 Μαΐου 2011, σε συναντήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με εκπροσώπους των Υπεραστικών και Αστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας, καθώς και με εκπροσώπους των ιδιοκτητών Ταξί, με αποτέλεσμα οι μεταφορείς να ξεκινήσουν από την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους απρόσκοπτα.
Το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την μεταφορά των μαθητών, είχε να κάνει την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση κατά 20% του ποσού επιχορήγησης στις Περιφέρειες της χώρας για τη μεταφορά των μαθητών έως το τέλος του χρόνου.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, θα υπάρξει συνάντηση όλων των Περιφερειαρχών στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, μετά τις συναντήσεις, ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι μαθητές, τόνισε όμως πως αυτό δεν έγινε με υπαιτιότητα της Περιφέρειας.
«Έχει προκύψει ένα θέμα, όσον αφορά στην έκπτωση ακόμα και των συμβασιοποιημένων ποσών για τη μεταφορά των μαθητών από μια απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, που αναφέρει ότι περικλύεται μια περικοπή 20%. Αυτό προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών, με συνέπεια την αναστολή της μεταφοράς των μαθητών. Μού γνωστοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη και συναποφασίσαμε ότι από αύριο (Τρίτη 3 Μαΐου 2011) θα ξεκινήσει εκ νέου η μεταφορά των μαθητών απρόσκοπτα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Γιαννακίδης συνέχισε λέγοντας πως «όποια οφειλή υπάρχει μέχρι τις 30-6-2010, που αφορά στην απερχόμενη χρονιά 2009-2010, θα προχωρήσουμε την επόμενη εβδομάδα στις πληρωμές όλων των οφειλούμενων ποσών. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν έρθει μέχρι τις 31-12-2010.
Εφόσουν αποφασίσουμε και γίνει αποδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους μεταφορείς ότι αυτό θα είναι το συμβασιοποιημένο ποσό, τότε μπορούμε να πληρώσουμε τα οφειλούμενα μέχρι τις 31-12-2010.
Επίσης θα προχωρήσουμε και στις συμβάσεις από 1-4-2011 και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, εφόσον αποφασίσουμε ποιο θα είναι το συμβασιοποιημένο ποσό».
Τέλος ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους μεταφορείς που έδειξαν την διαλλακτικότητα, την ανοχή και την συναίνεσή τους στην έκκλησή της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πατέρας μαθητών από χωριό που ενώ έχουν πάσο, σπάνια παίρνουν το λεωφορείο μιας και βολεύουν οι ώρες και τους πηγαινοφερνουμε οι γονείς τους.
Αυτό που θέλω να πω μήπως να βρισκόταν κάποιος άλλος τρόπος υπολογισμού ώστε η πολιτεία να μην πληρώνει αυτά τα υπέρογκα ποσά σε εποχές λιτότητας,π.χ. να χρηματοδοτούνται για κάθε μαθητή ξεχωριστά και μόνο για τις μετακινήσεις που κάνει με μηνιαίο πάσο και βάσει ακυρώσεων -μετακινήσεων να γίνετε η πληρωμή.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.