ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας στην Αλεξανδρούπολη

«Επιστημονικές βάσεις Κλινικής Πρακτικής»
Η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία διοργανώνει στις 12-15 Μαΐου 2011, στην Αλεξανδρούπολη, το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας, με κεντρικό θέμα «Επιστημονικές βάσεις Κλινικής Πρακτικής». Στόχος του Συνεδρίου είναι να τονίσει τη μεταφορά και εφαρμογή των τελευταίων εξελίξεων της επιστημονικής γνώσης στην καθημερινή πρακτική της Αναισθησιολογίας, της Εντατικής Θεραπείας και του Πόνου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καθιέρωση και εφαρμογή κατευθυντήριων οδηγιών σε όλα τα πεδία ενδιαφέροντος της Αναισθησιολογίας.
Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας, έχοντας επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην βελτιστοποίηση του χειρουργικού ασθενούς και στην μείωση της νοσηρότητας και θνητότητας μέσω της εκπαίδευσης, έχει εμπλουτιστεί με καινοτομίες όπως η «Κοινή Συνεδρία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αναισθησιολογίας», το Κλινικό Φροντιστήριο «Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών» σε συνεργασία με το International School for Instructors in Anesthesiology, το «Βήμα Ειδικευομένων», καθώς και ένα «Forum αφιερωμένο στην Ασφάλεια στην Αναισθησία». Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας. Το πρόγραμμα αποτελείται από δεκαεπτά Επιστημονικές Συνεδρίες, δέκα Κλινικά Φροντιστήρια, έξι Μετεκπαιδευτικά μαθήματα και 2 επιχορηγούμενες Συνεδρίες σε θέματα αιχμής.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν έμπειροι, αλλά και νεώτεροι Έλληνες ομιλητές, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από διακεκριμένους ξένους από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, στις περισσότερες Επιστημονικές Συνεδρίες.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν δύο σημαντικές μελέτες που υλοποιήθηκαν πρόσφατα για λογαριασμό της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας. Η πρώτη αφορά στη διερεύνηση της σημερινής κατάστασης στα Αναισθησιολογικά Τμήματα των κρατικών νοσοκομείων, αναλύοντας θέματα λειτουργίας, στελέχωσης ,εκπαίδευσης και εξοπλισμού, και η δεύτερη αναλύει τις απόψεις του κοινού για το ρόλο του αναισθησιολόγου.
Όπως τονίζει η κα Ελένη Μαυρομάτη, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναισθησιολογίας έχει διττό χαρακτήρα: αφενός επιδιώκει να ενημερώσει τους αναισθησιολόγους για τις εξελίξεις στο χώρο της Αναισθησιολογίας και αφετέρου επιχειρεί να προβάλει την «ουσιαστική συμβολή του αναισθησιολόγου στην επιτυχή έκβαση μιας χειρουργικής επέμβασης αλλά και την συμβολή του στην αντιμετώπιση των επειγόντων και βαρέως πασχόντων ασθενών καθώς και στην ανακούφιση των ασθενών με οξύ και χρόνιο πόνο» με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων φροντίδων υγείας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.