ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

εθελοντές καθάρισαν τη Θεσσαλονίκη

Η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στήριξαν σήμερα (Παρασκευή) την εξόρμηση καθαριότητας που πραγματοποίησαν ομάδες εθελοντών σε ζωτικές περιοχές της πόλης, σε μία προσπάθεια επιβράβευσης των ενεργειών εθελοντισμού που στόχο έχουν την συμμετοχή των δημοτών σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα, ομάδες εθελοντών και παιδιά από τις κατασκηνώσεις «ΣΚΟΥΡΑΣ» πήραν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης βοήθησαν στον καθαρισμό της πόλης, με αφετηρία την πλ. Αριστοτέλους και τερματισμό το νέο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε ουσιαστικά το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας.
Ο κ.Μπουτάρης ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσπάθειά τους αυτή και χαρακτήρισε την εξόρμηση καθαριότητας ως «μία συμβολική πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που αποδεικνύει στην πράξη ότι η καθαριότητα της πόλης αφορά όλους τους δημότες και όχι μόνο την υπηρεσία καθαριότητας Τέτοιες προσπάθειες εθελοντισμού και ειδικά από μαθητές μας βοηθούν, διότι λειτουργούν πολλαπλασιαστικά».
Και πρόσθεσε: «Η δική μας διοίκηση θα κερδίσει στο στοίχημα του εθελοντισμού. Βασιζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στην εθελοντική διάθεση και συμμετοχή όλων, για να κάνουμε μια νέα αρχή για μία όμορφη και καθαρή Θεσσαλονίκη. Στοχεύουμε στην ταχεία ανάπτυξη της ανακύκλωσης, αναδεικνύουμε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και σχεδιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων. Θέλουμε μία Θεσσαλονίκη απαλλαγμένη από σκουπίδια και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι συνδημότες μας».

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης δήλωσε:
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και της ευαισθητοποίησης σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, πέραν της καθημερινής προσπάθειας για την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, θέτει ως μια από τις προτεραιότητές του την υλοποίηση και στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στην συμμετοχή και συνεργασία όλων των δημοτών.
Ως Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές-κατασκηνωτές των ‘’Κατασκηνώσεων ΣΚΟΥΡΑ’’ για την πρωτοβουλία της εθελοντικής προσφοράς στον καθαρισμό της πόλης μας. Οι μικροί κατασκηνωτές σε ρόλο εθελοντών μάς παραδειγματίζουν, σε μια προσπάθεια προώθησης της καθαριότητας.
Η πόλη μας, η γειτονιά μας, τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους και πρέπει να φροντίζουμε όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα για την καθαριότητα τους αλλά και για την ανακύκλωση.»
Σαν δημότες δεν αρκεί να προσέχουμε μόνο εμείς αλλά να δίνουμε το μήνυμα και στους άλλους, ότι το περιβάλλον, η πόλη μας, είναι το κοινό μας σπίτι. Οι μικροί κατασκηνωτές δίνουν το δικό τους μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης. Με συλλογική προσπάθεια συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας».