ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ανοικτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Άνθιμο

Σεβασμιώτατε,
προ ολίγων ημερών με πρωτοβουλία (!) της Μητρόπολής μας διοργανώθηκε ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «Η προσέγγιση του Άλλου στη σύγχρονη Τουρκία» και ομιλητές τρεις τούρκους καθηγητές.
Αξιέπαινο φυσικά και θεμιτό το ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν λίγα χιλιόμετρα ανατολικά και μας αφορούν, θεωρούμε όμως ότι τόσο το πάνελ όσο και το σκεπτικό της οργάνωσης αδίκησαν το σκοπό της γνωριμίας με τα πέραν του Έβρου τεκταινόμενα, παρουσιάζοντας εν τέλει μια εξωραϊσμένη και ως εκ τούτου στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας. Η διακριτική παρουσία μας εκεί με τη διανομή φυλλαδίων με υλικό από τούρκικες εφημερίδες και μια σύντομη παρέμβαση, δεν ήταν δυνατόν να μεταβάλλει το κλίμα, καθότι φάνηκε από το προεδρείο μία αντιδιαλογική στάση προαποφασισμένων συμπερασμάτων.

Χωρίς καμία διάθεση να πολιτικολογήσουμε, προτείνουμε λοιπόν στην Ιερά Μητρόπολη να συνδιοργανώσει μαζί μας μία συμπληρωματική της πρώτης ημερίδα με ίδια θεματολογία, σε χρόνο που θα επιλεγεί από κοινού, όπου οι εισηγήσεις (με χρήση τουρκικών πηγών) θα δώσουν μιαν πληρέστερη εικόνα για την προσέγγιση του Άλλου στη σύγχρονη Τουρκία (αλλά και την ανάδειξη του Βυζαντινού παρελθόντος της!), με δεκτό κάθε αντίλογο. Οι μόνοι ανεπιθύμητοι θα είναι οι επίσημοι που «τιμούν» τις εκδηλώσεις με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους, για να την εγκαταλείψουν ξεδιάντροπα με το που θα κατέβουν από το βήμα.

Σεβασμιώτατε, με όλη την αγάπη και εκτίμηση που σας έχουμε, ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης χρειάζεται έντιμη και έγκυρη πληροφόρηση για ζητήματα που τον αφορούν άμεσα (χρυσός, αγωγοί, νεοοθωμανισμός κοκ), ως αντίδοτο στην τερατώδη προπαγάνδα που υφίσταται καθημερινά εν μέσω συνθηκών έσχατης κρίσης και ελπίζουμε ότι δεν θα του την αρνηθείτε.



Με τιμή,
Ο συντονιστής της «Σπίθας» Αλεξανδρούπολης,
Δημήτρης Νικηφορίδης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, διότι ο Τούρκος καθηγητής θρησκευτικών μας τάραξε στο ευχολόγιο, θα βάλουμε μαθημα θρησκευτκών για Χριστιανούς..., κάναμε έρευνα και το 98% των Τούρκων καθηγητών θέλει το μάθημα...και όλα αυτά μέσα σε δέκα χρόνια που άρχισαν οι αλλαγές στην Τουρκία. Δηλαδή θα ολοκληρωθούν σε καμιά 40νταριά χρόνια που δε θάχει μείνει ούτε ένας Χριστιανός.
Άνθιμε αυτή την εκδήλωση γιατί την έκανες;;
Δεν χρειαζόμαστε Τούρκους καθεστωτικούς για να μάθουμε την αλήθεια, υπάρχουν και εφημερίδες και εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Διώξε και αυτόν τον οικουμενιστή τον Χατζόπουλο απο δίπλα σου,...αφουγκράσου τους ενορίτες.