ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

λαϊκή συσπείρωση για "κοινωνική εργασία"

Σχόλιο για τη συμμετοχή των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωνικής εργασίας»
Από Δημαρχείο σε
Δημαρχείο περιδιαβαίνουν τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας για να ενημερώσουν – διαφημίσουν και χέρι –χέρι με τους Δήμους να εφαρμόσουν προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας με τις πιο βάρβαρες εργασιακές σχέσεις. Τα δάκρυα των κυβερνώντων για τους ανέργους είναι ψεύτικα. Οι πολιτικές τους είναι αυτές που οδήγησαν την ανεργία να ξεπεράσει το 15% και στη νεολαία το 30%
Πέντε (5) μήνες δουλειά , 500 ευρώ περίπου στο χέρι και στο περίμενε για την πληρωμή , είναι η ουσία της πρότασής τους, σερβιρισμένη με φανταχτερό περιτύλιγμα « περί κοινωνικής εργασίας κλπ »
Και όπως πάντα « πρόθυμοι » οι γαλαζοπράσινοι Δήμοι έσπευσαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, να αναλάβουν και να υλοποιήσουν την αντιδραστική πολιτική των ελαστικών μορφών εργασίας, που προωθούν ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους μια ζωή ολόκληρη σε ομηρία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στους πλασιέ των αντεργατικών πολιτικών. Καμιά συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εφαρμογή τους. Καμιά νομιμοποίησή τους. Να τις καταδικάζουν και όταν ακόμα η ένδεια τους αναγκάζει να κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων.
Σήμερα χρειάζεται μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , μαζί με το ΠΑΜΕ , να δυναμώσει ο αγώνας
· Ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας.
· Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
· Για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
16/4/2011