ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

καταγγελία για τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Προς: Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης, κο Μακρίδη Ευστάθιο
Θέμα: α) Αποσιώπηση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα αδειοδότησης Πολυεθνικής Εταιρείας 
β) Δανειοδότηση Δήμου Αλεξ/πολης με 8 εκατ. ευρώ
Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Έχω τη δυσάρεστη υποχρέωση-ευθύνη να καταγγείλω δημόσια πλέον τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης κ. Μακρίδη Ευστάθιο για τους εξής λόγους:
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28.3.2011 πάρθηκαν αποφάσεις που τσακίζουν τα συμφέροντα των συναδέλφων εμπόρων όπως και δημοτών.
Αποφασίστηκε: α) να αδειοδοτηθεί Πολυεθνική Εταιρεία 4.500 τ.μ. σε χώρο που σύντομα μετά απ΄αυτήν την απόφαση θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αδειοδοτήσει και δεύτερη Πολυεθνική άλλων 4.500 τ.μ. σε ενιαίο χώρο 21.000 τ.μ.
β) Να δανειοδοτηθεί ο Δήμος με 8 εκατ. ευρώ με πρόσχημα να εξοφληθούν οι επαγγελματίες της πόλης.
Αντί λοιπόν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου να καλέσει σε συνεδρία τα μέλη για να παρθούν αποφάσεις για τη στάση του Εμπορικού Συλλόγου, περιχαρής έβγαλε δελτίο τύπου και έδωσε συνεντεύξεις επιβραβεύοντας την Δημοτική Αρχή για το Δάνειο.
Καταγγέλλω λοιπόν και μέμφομαι τον Πρόεδρο Μακρίδη Ευστάθιο για τα εξής:
Α. Απαξίωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για ακόμη μία φορά αφού και πάλι ενήργησε χωρίς την ενημέρωση – συγκατάθεση των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου.
Β. Αποσιώπησε την απόφαση της αδειοδότησης της Πολυεθνικής Εταιρείας απ τον Δήμο Αλεξ/πολης που μαζί με τη δεύτερη Πολυεθνική που προανέφερα θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο δηλαδή θα οδηγήσουν σε κλείσιμο καταστημάτων πολλών συναδέλφων.
Γ. Επικρότησε το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ που αποφάσισε να πάρει η Δημοτική Αρχή με πρόσχημα την εξόφληση των επαγγελματικών της πόλης. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν απαντήθηκε ποιο ποσό εκ του συνόλου θα αποδοθεί στους επαγγελματίες της πόλης και ποιο ποσό θα αποδοθεί σε εταιρείες με έδρα άλλων πόλεων ή και του εξωτερικού. Το κυριότερο είναι ότι το δάνειο αυτό θα κοστίσει περίπου 150 ευρώ σε κάθε επαγγελματία – δημότη ακόμη και σε βρέφος του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
Μετά απ΄όλα αυτά καλώ τον Πρόεδρο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στις 7.4.2011 να απαντήσει αν αυτές οι ενέργειές του συνάδουν με το Καταστατικό του Συλλόγου και το κυριότερο αν είναι προς όφελος των συναδέλφων.

Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ
ΠΑΤΛΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ