ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

προβολές από την κινηματογραφική λέσχη Αλεξανδρούπολης

http://www.kla.gr
 Αισίως φτάνουμε στην τελευταία προβολή μας για την περίοδο προβολών μας, Οκτώβριος 2010 - Απρίλιος 2011, με την ταινία "Blue Valentine", του Ντέρεκ Σιανφράνς, παραγωγής: ΗΠΑ, 2010, με διάρκεια 112’, την Δευτέρα, 11 και την Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 και ώρα:21.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Δευτέρα, 11 – Τρίτη, 12 Απριλίου 2011
Blue Valentine  - Ντέρεκ Σιανφράνς, ΗΠΑ, 2010, διάρκεια: 112’
Σενάριο:
Ντέρεκ Σιανφράνς, Τζόι Κέρτις, Κάμι Ντελαβίν. Ηθοποιοί: Ράιαν Γκόσλινγκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Φέιθ Βλαντίκα, ΗΠΑ, 2010, διάρκεια: 112’
Οι συζυγικές σχέσεις, από το ξεκίνημα ως τη σταδιακή φθορά τους, είναι στο επίκεντρο της θαυμάσιας αυτής μελαγχολικής ταινίας. Πρωταγωνιστές ένα συνηθισμένο ζευγάρι εργατικής τάξης: ο μπογιατζής Ντιν και η νοσοκόμα Σίντι. Η ταινία αρχίζει στο παρόν, με το ζευγάρι να έχει κλείσει έξι χρόνια γάμου κι ενώ η σχέση τους έχει ήδη φθαρεί. Σε μια σειρά φλας-μπακ χωρίς χρονολογική σειρά, που τα αναμιγνύει κάθε τόσο με το παρόν, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ντέρεκ Σιανφράνς, παρακολουθεί το ζευγάρι μέσα από σκηνές επιλεγμένες για να φωτίσουν τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους, από την αρχική ειδυλλιακή, όλο ενέργεια και αληθινό πάθος σχέση τους ως τη σταδιακή, αναπόφευκτη διάλυσή της.

Μια χαμηλών τόνων, μελαγχολική στην πραγματικότητα ταινία, με έξοχες ερμηνείες από τους δυο πρωταγωνιστές: τον Ράιαν Γκόσλινγκ, που τονίζει ιδιαίτερα το ρομαντισμό, την ενέργεια και τον αυθορμητισμό του Ντιν και τη Μισέλ Γουίλιαμς (υποψήφια για Oscar α' γυναικείου ρόλου), που υποβάλλει με ελεγχόμενη λεπτότητα όχι μόνο τις μικρές, διαρκώς αναπτυσσόμενες, διαφορές ανάμεσά τους, αλλά και την κουραστική καθημερινότητα της μητέρας και συζύγου με τις πολλές, συχνά αξεπέραστες ευθύνες. Συνολικά, μια ταινία δείγμα του πολύ καλού ανεξάρτητου κινηματογράφου που διαρκώς συρρικνώνεται.

Κριτική: Ν.Φ. Μικελίδης


Βραβεία:
  1. Βραβείο CFCA, Βραβεία ένωσης κριτικών κινηματογράφου Σικάγο, 2010, στον σκηνοθέτη,
  2. Βραβείο SFFCC, Βραβεία κύκλου κριτικών κινηματογράφου Σαν Φρανσίσκο, 2010, Καλύτερης ηθοποιού στην Μισέλ Γουίλιαμς


Ακόμη και στο facebook, μπορείτε να μας βρείτε ως "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ".
Μιχάλης Δεληγιαννίδης
γραμματέας Κ.Λ.Α.

Υ.Γ.1
Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στις προβολές και στις εκδηλώσεις μας, αφού το κοινό και τα μέλη μας είναι αυτά που μας στηρίζουν στο να συνεχίζουμε σε μια εποχή που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τον κινηματογράφο.

Υ.Γ.2
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους εσάς, όσους/-ες παρακολουθήσατε το ιταλο-αργεντίνικο θέατρο δρόμου, μιας και η προσέλευση ήταν πέρα από το αναμενόμενο (συνολικά την παράσταση παρακολούθησαν 295 άτομα), γεγονός που μας δίνει δύναμη στο να μπορούμε να διοργανώνουμε παρόμοιες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον.

Υ.Γ.3
Το επόμενο ραντεβού μας είναι για το τέλος Ιουνίου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο "Φλοίσβο". Μέχρι τότε ευχόμαστε να είστε όλοι/-ες καλά!