ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

συνέντευξη. Χρήστος Γκιουμουσίδης, υποψήφιος με τη ΔΑΚΕ στις εκλογές ΓΕΩΤΕΕΕ

* Η συνέντευξη δόθηκε στη Δημοσιογράφο Χαρά Καλαμογιώργου
1η Ερώτηση : Εκλογές ΓΕΩΤΕΕ 2011: Θα μας πείτε κάποιες χρηστικές πληροφορίες κύριε Γκιουμουσίδη ;
Απάντηση: Την προσεχή Κυριακή 10 Απριλίου διεξάγονται σε όλη την Χώρα οι εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ. Οι προηγούμενες εκλογές διεξήχθησαν το Δεκέμβριο του 2007 και ως επί τω πλείστον διεξάγονται κάθε τρία χρόνια. Λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010 οι εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ μετατέθηκαν την Άνοιξη 2011, για να μην συμπέσουν χρονικά και οι δυο μαζί.

2η Ερώτηση : Τι είναι αλήθεια το ΓΕΩΤΕΕ ;
Απάντηση: Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και συστάθηκε με το νομοθετικό διάταγμα 943 τον Ιούλιο του 1971. Εδώ και 40 χρόνια είναι ο συντεταγμένος σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας για θέματα που άπτονται του πρωτογενούς τομέα. Ειδικότερα παρέχει συμβουλές στο Κράτος για θέματα γεωργίας, δασοπονίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, ιχθυοκομίας, γλυκέων υδάτων, γεωλογικών φαινομένων και προβλημάτων και ευρύτερα της προστασίας του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος.

3η Ερώτηση : Ποιοι απαρτίζουν το ΓΕΩΤΕΕ κύριε Γκιουμουσίδη;
Απάντηση: Οι εξής 5 επιστημονικοί κλάδοι : Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Κτηνίατροι, Γεωλόγοι και Ιχθυολόγοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Σήμερα ο αριθμός τους ανέρχεται στις 33.000 μέλη περίπου.

4η Ερώτηση : Ποια η προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Γεωτεχνικών;
Απάντηση : Για να ασκήσουν οι συνάδελφοι Γεωτεχνικοί την προσεχή Κυριακή το εκλογικό τους δικαίωμα πρέπει απαραίτητα να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι προς το Επιμελητήριο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ετήσια συνδρομή κάθε Γεωτεχνικού ανέρχεται στα 15 Ευρώ.

5η Ερώτηση: Που βρίσκονται τα εκλογικά κέντρα για την γεωγραφική περιοχή της Θράκης ;
Απάντηση: Το γεωγραφικό παράρτημα της Θράκης περιλαμβάνει τους τρεις νομούς Έβρου – Ροδόπης - Ξάνθης. Ο Νομός Έβρου έχει δύο εκλογικά κέντρα. Ένα στο Νότιο Έβρο και επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 36 στα Γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης. Για τον δε Βόρειο Έβρο, το εκλογικό κέντρο βρίσκεται επί της οδού Ραιδεστού 9 στα Γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας. Για τον νομό Ροδόπης το μοναδικό εκλογικό κέντρο βρίσκεται στο Διοικητήριο της Ροδόπης στην Κομοτηνή και για τον Νομό Ξάνθης στο Διοικητήριο της Ξάνθης.

6η Ερώτηση : Είστε υποψήφιος με την ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών, γιατί ;
Απάντηση: Και το 2007 και στις εφετινές εκλογές είμαι υποψήφιος με τη ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών πολύ απλά γιατί είναι η μόνη υπεύθυνη και συνεπής δύναμη στο χώρο των Γεωτεχνικών. Επενδύει στις στερεές έννοιες της σύνθεσης , της συνεννόησης, της ένωσης δυνάμεων και προσπαθειών και προβάλει την πιο δημιουργική πολιτική πρόταση.

7η Ερώτηση: Ποιες είναι οι θέσεις και προτάσεις της Παράταξής σας;
Απάντηση: Έχει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις σε θέματα επαγγελματικά, εκπαίδευσης, αγροτικής πολιτικής, πρωτογενούς ,δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής, περιβαλλοντικής διαχείρισης , φυσικών πόρων, χωροταξικού σχεδιασμού και ανάπτυξης υποδομών, καλλωπισμού χώρων, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ασφάλειας τροφίμων, προστασίας από επιδημίες και πανδημίες και εν γένει βιώσιμης ανάπτυξης της Πολιτείας και του Πολίτη.

8η Ερώτηση: Ποια είναι τα σημεία των καιρών για τους Γεωτεχνικούς κλάδους εν έτη 2011;
Απάντηση: Η χώρα μας βρίσκεται στο μέσο της δίνης μιας πρωτοφανούς οικονομικής , κοινωνικής και πολιτικής κρίσης και φυσικά σε αυτή τη συγκυρία δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν αλώβητοι οι Έλληνες Γεωτεχνικοί. Οι Επιστημονικοί Κλάδοι μας αντιμετωπίζουν Ανεργία που κατά γεωγραφικές περιοχές υπερβαίνει το 30% ίσως και 40% και φυσικά στο τέρμα αυτής της οικονομικής κρίσης οι Έλληνες Γεωτεχνικοί θα κληθούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην εξυγίανση του πρωτογενούς τομέα και στην οικονομική ανόρθωση της Ελληνικής Υπαίθρου.

9η Ερώτηση: Η πρόταση της Παράταξής σας βασίζεται σε κάποιο τρίπτυχο;
Απάντηση: Το τρίπτυχο-καθοδηγητής της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών έχει ως εξής:
- Αμέριστη πίστη στους Συναδέλφους μας, στο ρόλο και στις ικανότητες τους.
- Στον εκσυγχρονισμό των δομών, νοοτροπιών και πρακτικών στους χώρους, όπου οι Έλληνες Γεωτεχνικοί δραστηριοποιούμαστε.
– Την κατάθεση ρεαλιστικά υλοποιήσιμων προτάσεων μέσω του υγιούς διαλόγου μεταξύ μας (όλοι οι Γεωτεχνικοί), που απώτερο σκοπό έχουν την αναβάθμιση των Γεωτεχνικών και την αναγνώριση του ρόλου του από την Κοινωνία.

10η Ερώτηση : Ως πρόταση κατακλείδα τι έχετε να δηλώσετε κύριε Γκιουμουσίδη;
Απάντηση: Ως Γεωτεχνικός και ως Υποψήφιος του ΓΕΩΤΕΕ προσκαλώ όλους τους συναδέλφους μου να ασκήσουν την προσεχή Κυριακή το εκλογικό τους δικαίωμα σε μια πρωτοφανή για τα επαγγελματικά χρονικά τους δημοκρατική διαδικασία. Μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης τους οι συνάδελφοι Γεωτεχνικοί ας αναδείξουν τους αξιότερους, ικανότερους και ορεξάτους συναδέλφους τους προκειμένου για την εύρυθμη και χρηστή διοίκηση των αιρετών οργάνων του ΓΕΩΤΕΕ.