ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου, πάντοτε με γνώμονα την στήριξη και την ενίσχυση των επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ».
Θα υποβάλλει δύο κλαδικά σχέδια για όλο το Νομό :
Α) Κλάδος Λιανικού Εμπορίου (ΚΑΔ 47)
Β) Κλάδος Επισιτισμού (ΚΑΔ 55,56)
Για τον σχεδιασμό την σύνταξη και την υποβολή των σχεδίων αυτών η Ομοσπονδία μετά από διαγωνισμό επέλεξε ως σύμβουλο την Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι επιχειρήσεις που απασχολούν 0-49 άτομα και ανήκουν στους ανωτέρω κλάδους. Σημείωση : Ως εργαζόμενος για το πρόγραμμα θεωρείται και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (αυταπασχολούμενος).

Σε κάθε κλαδικό σχέδιο θα πρέπει να συμμετέχουν περί τις 130 επιχειρήσεις (μέγιστος αριθμός 160)
Το πρόγραμμα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 300 ωρών (180 θεωρία και 120 πρακτική) και ο κάθε εκπαιδευόμενος θα λάβει 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης
Η Ομοσπονδία στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης της τοπικής αγοράς, θεωρεί ότι το πρόγραμμα αυτό, μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στην οικονομική κρίση αφού ενισχύει την ρευστότητα, εξασφαλίζοντας έτσι την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Ταυτόχρονα, αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης των δεξιοτήτων των εργαζομένων, αλλά και ευκαιρία πρόσθετων χρηματικών απολαβών για τους τελευταίους, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκτητών/επιχειρηματιών.

Το εν λόγω Πρόγραμμα είναι 100% επιδοτούμενο, ενώ δεν υπάρχει ιδία συμμετοχή.

Εφόσον επιθυμείτε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με την Ομοσπονδία στο τηλ. 25510-38018, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια Υποβολής των Σχεδίων είναι εξαιρετικά περιορισμένα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΠΕΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ