ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

επισκέψεις Γιαννακίδη ενόψει του Πάσχα

Εθιμοτυπικές επισκέψεις ενόψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου 2011 στην Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος συνοδεύοταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Γωγώ Νικολάου και Γιώργο Ούστουγλου, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο κ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Άγιος Κυπριανός» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Σκοπός των επισκέψεων τους, εκτός του να ευχηθούν για τις άγιες ημέρες του Πάσχα στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους των προνοιακών ιδρυμάτων, ήταν και η ανταλλαγή δώρων.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, τα παιδιά συνομίλησαν με τους επισκέπτες, τους ξενάγησαν στα δωμάτια τους, ενώ παράλληλα δέχθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση τα δώρα που τους έκαναν οι θεσμικοί φορείς. Σε κλίμα συγκίνησης ανταλλάχθηκαν ευχές με τα παιδιά και τους υπευθύνους του Παιδικού Χωριού.
Στις δηλώσεις που έκαναν, μετά την επίσκεψη τους ο κ. Γιαννακίδης και η κ. Νικολάου εξήραν τον δύσκολο ρόλο που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί και έδωσαν τα εύσημα τους, για την καλή εικόνα του Χωριού.
«Είναι μια συγκλονιστική εμπειρία η επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης και το μήνυμα που στέλνουν αυτά τα παιδιά είναι το δικαίωμα στην ζωή, στο όνειρο, στην κοινωνική ένταξη, στον σεβασμό και στην ασφάλεια. Αυτή είναι λοιπόν και η σημειολογία της σημερινής μας παρουσίας εδώ», τόνισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να δείξουμε την αγάπη και την φιλοξενία μας, σ’ αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη από την θαλπωρή και την αγάπη όλων μας. Κάνω έκκληση σ’ όλους τους συμπολίτες να συνδράμουν στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης και αφορά τα παιδιά μας».
Η κ. Νικολάου από την μεριά της δήλωσε πως «οι έννοιες αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης έχουν γίνει πράξη. Πρέπει να αγκαλιάσουμε, σαν κοινωνία, όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο Παιδικό Χωριό SOS και παράλληλα να δώσουμε κι εμείς το δικό μας παρών με οποιαδήποτε δράση μπορεί να βοηθήσει».
Εν συνεχεία ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επισκέφθηκε το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Άγιος Κυπριανός», όπου το προσωπικό του ιδρύματος τους καλωσόρισε θερμά. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, είδαν τους ηλικιωμένους οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί, συνομίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν ευχές.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως «θεωρώ ότι εδώ είναι η απόλυτη έκφραση της διακονίας της εκκλησίας και της κοινωνικής της μέριμνας, για συμπολίτες μας που βιώνουνε ανθρώπινες τραγωδίες. Είναι ένα καταφύγιο ανθρώπινων δραμάτων, που έρχεται η εκκλησία μας να συμπαρασταθεί και να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για καλύτερη ανθρώπινη διαβίωση». Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο για τις προσπάθειες που κάνει και ανακοίνωσε την ένταξη της χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, στο αίτημα της εκκλησίας, για ένα ίδρυμα ανοιχτής φροντίδας, προϋπολογισμού 8,5 εκ. ευρώ.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος πάντα από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες, επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου είχαν συνάντηση με τον διοικητή Νίκο Ραπτόπουλο, ενώ επισκέφθηκαν και την Παιδιατρική Κλινική.
Ο κ. Γιαννακίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σχέση καλής συνεργατικότητας και ανθρώπινης επικοινωνίας που έχει με τον διοικητή του Νοσοκομείου και να ανακοινώσει ότι ήδη έχει προχωρήσει η προένταξη 2,5 εκ. ευρώ για εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. «Τα χρήματα αφορούν στην προμήθεια αξονικού τομογράφου και κρεβατιών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ενώ προχωρούμε στην ένταξη χρηματοδότησης για ένα μηχάνημα Στεφανιογραφίας στην Καρδιολογική Κλινική», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.