ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ο νέος δρόμος των λαθροδιακινητών

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THRAKI ΝΕΑ
Είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να φτάσουν οι λαθρομετανάστες στην κεντρική Ευρώπη
Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι λαθροδιακινητές στα Ελληνικά σύνορα και ο εγκλωβισμός των λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας, φέρνουν νέες διαδρομές μετακίνησης προς την κεντρική Ευρώπη, κυρίως προς τη Γερμανία και την Ολλανδία. 
Τους τελευταίους μήνες οι σποραδικές συλλήψεις λαθρομεταναστών στα Τουρκοβουλγαρικά σύνορα ανησύχησαν ιδιαίτερα της Βουλγαρικές αρχές. Τελικά ύστερα από λίγους μήνες αποκαλύφθηκε ο νέος δρόμος των λαθροδιακινητών. Δρόμος ο οποίος αποφεύγει εντατικούς ελέγχους στα σύνορα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς περνάει μέσα από τη Σερβία. 
Άμεσα οι Βούλγαροι για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο  επισκευάζουν φράκτη (για την αποτροπή μετανάστευσης αγριόχοιρων και άλλων ζώων, αλλά αρκετά ισχυρό και για αποτροπή μετακίνησης ανθρώπων) που υπήρχε στα σύνορα της χώρας τους με την Τουρκία, ζήτησαν Ευρωπαϊκή βοήθεια και αποφάσισαν να συνεργαστούν με της ελληνικές αρχές σε αρκετούς τομείς.  
Ήδη αξιωματούχοι της Frontex σκέφτονται να δημιουργηθεί κλιμάκιο στα Βουλγαροτουρικά σύνορα, με σκοπό την αποτροπή εισόδου λαθροδιακινητών. Η Ελλάδα δείχνει πρόθυμη να συνεργαστεί σε κάθε τομέα, καθώς το βάρος που σηκώνει από τη λαθρομετανάστευση είναι πολύ μεγάλο. 
Το κόστος για το νέο δρομολόγιο
Η μεταφορά για
κάθε λαθρομετανάστη από το Ιράκ μέχρι και την Ολλανδία κοστίζει 10.000 $ και ήδη δεκάδες έχουν πληρώσει προκειμένου να αποφύγουν την Ελλάδα, η οποία και χώρα Σένγκεν είναι και σε χώρα εγκλωβισμού μετατρέπεται.