ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

συμβουλές προστασίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 
Για την προστασία των οικιών:
α) Πριν απομακρυνθείτε βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα. Κλειδώνετε πάντοτε όταν φεύγετε ακόμη και εάν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα.
β) Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
γ) Το σπίτι ή το διαμέρισμα σας να μην δείχνει
"εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
δ) Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
ε) Μην ανοίγετε την πόρτα και μην επιτρέπετε την είσοδο στην οικία σας σε άγνωστα άτομα με οποιοδήποτε πρόσχημα.
στ) Εάν είναι εφικτό να τοποθετηθεί σύστημα συναγερμού.
- Σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που κινούνται ύποπτα πέριξ της οικίας σας να ενημερώνετε άμεσα το 100.

Συμβουλές για περίπτωση αρπαγής τσάντας:
Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες και επ’ ουδενί έξωθεν δοκιμαστηρίων καταστημάτων.
Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.
Εάν πέσετε θύμα "τσαντάκηδων" ή "πορτοφολάδων'" ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
- Όταν πραγματοποιείτε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού από διάφορα πιστωτικά ιδρύματα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και όταν αντιλαμβάνεστε άτομο άγνωστο να σας ακολουθεί για κάποιο χρονικό διάστημα να ενημερώνετε άμεσα το 100 και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση .

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την προστασία των οικιών:
ζ) Μην προσλαμβάνετε αλλοδαπούς για εργασίες στο σπίτι ή χωράφι. Καταλαβαίνουν ότι τους πληρώνετε πολύ λίγα. Θα σας εκδικηθούν για την ολοήμερη εργασία, με χρήματα που δεν φτάνουν ούτε για το φαΐ της ημέρας. Επιπλέον γνωρίζουν ότι σε λίγο καιρό θα αναγκαστούν να φύγουν μόνιμα λόγο ανεργίας, άρα κοιτάνε να «αρπάξουν» τώρα ότι μπορούν.
Τέλος τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αυξηθεί οι έλληνες άνεργοι που θα εργαστούν για κάτι ψηλά όπως οι αλλοδαποί, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να αρπάξουν κάτι και να πάνε αλλού.