ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών στον Έβρο (αναγνώστης)

Σύλληψη Πρώτη
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν σήμερα 08-04-2011 και ώρα 06.00΄ στην περιοχή του Πυθίου Έβρου, από Αστυνομικούς της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας Αφγανός διακινητής καθώς επιχειρούσε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) λαθρομετανάστες με μια πλαστική βάρκα, ενώ περίμεναν την σειρά τους στο Τούρκικο έδαφος ακόμα δέκα (10) λαθρομετανάστες.

Σύλληψη δεύτερη 
24 ώρες αργότερα άλλοι τέσσερις διακινητές στα χέρια της Αστυνομίας στην Ορεστιάδα.
Και όμως δεν είναι φάρσα αλλά η
ωμή πραγματικότητα πριν καλά καλά συμπληρωθούν 24 ώρες από την σύλληψη ενός Αφγανού διακινητή στο Πύθιο Έβρου, Αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας συνέλαβαν στην περιοχή Ορεστιάδας σήμερα (09/04/2011) τις πρώτες πρωινές ώρες άλλους δυο (02) διακηνητές επίσης Αφγανιστάν καθώς με δυο πλαστικές βάρκες προσπάθησαν να προοθήσουν στην χώρα μας ομάδα 50 περίπου λαθρομεταναστών. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως Τούρκοι και Αφγανοί συνεχίζουν να ¨παράγουν¨ διακινητές καθώς το 80% των συλληφθέντων διακινητών προέρχονται από της χώρες αυτές.

Επίσης Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου λίγες ώρες αργότερα συνέλαβαν δυο (02) Βούλγαρους διακινητές καθώς προσπάθησαν με Ι.Χ. να προωθήσουν τέσσερις ( 04) λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Μήπως ήρθε η ώρα οι πολιτικοί μας να αλλάξουν πολιτική στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, και να αντιληφθούν ότι η χώρα μας βρίσκεται αντικειμενικά στην πιο εκτεθειμένη θέση απ΄ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πρώτον λόγω της γεωγραφικής της θέσεως, και δεύτερον λόγω της γειτονίας με την Τουρκία, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να αξιοποιεί τη λαθρομετανάστευση για την προώθηση των δικών της σκοπών.

Ας ελπίσουμε ότι «οι νουν έχοντες», κατά τον Δημοσθένη, δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση μιας αδιέξοδης και αυτοκαταστροφικής πορείας σ' ένα τόσο σημαντικό θέμα.