ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

παγκόσμια ημέρα δασοπονίας

Δήλωση βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγας Ρενταρή
Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως ‘η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας’. Είναι μία μέρα αφιερωμένη στη φύση και στις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές της πηγές.
Στην Ελλάδα τα πλούσια δασικά οικοσυστήματα αποτελούν θησαυρό όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη. Το ιδιαίτερο δασικό περιβάλλον είναι πλουσιότατο όσον αφορά τους δείκτες βιοπικοιλότητας.
Ο κοινωνικός ρόλος της δασοπονίας στη χώρα μας, τα φυσικά μας δάση, το πλήθος των δασικών προϊόντων που μπορούν να παραχθούν και η πολυδιάστατη δασική χρήση αποτελούν τα θετικά σημεία της ελληνικής δασοπονίας. Αυτό που απομένει είναι να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την πλήρη εφαρμογή διαχειριστικών σχεδίων, βασισμένων στην δασική έρευνα.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νέο Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή απέδειξε ότι η δασοπονία, η βιοπικοιλότητα και γενικότερα η έννοια του περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα των κυβερνητικών μας σχεδίων. Ως πολιτικός αλλά και ως μέλος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου θα αγωνίζομαι καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος και την θεμελίωσή του ως πρωταρχική αξία της ζωής.