ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

λαϊκή συσπείρωση ΑΜΘ για τη Λιβύη

ΠΡΟΣ :ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ.

Αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο,
ψηφίσματος για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Λιβύη
Αναμφισβήτητα, τούτη την ώρα, το μυαλό μας, η καρδιά μας, βρίσκεται στη Λιβύη, καθώς εξελίσσεται η αποφασισμένη εδώ και λίγες μέρες - στην πραγματικότητα ίσως εδώ και πολύ καιρό - ιμπεριαλιστική στρατιωτική επίθεση. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η Γαλλία, αλλά μαζί της συστρατεύονται Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, μια σειρά χώρες, οι περισσότερες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα βεβαίως, όπου με την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και στο παρελθόν, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στήριξης. Οχι μόνο της πολιτικής και ηθικής στήριξης του πολέμου, αλλά της ουσιαστικής στήριξης.
Οι δολοφόνοι που επιτίθενται σήμερα και στη Λιβύη είναι οι ίδιοι που δολοφονούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις χώρες τους φορτώνοντας σε αυτούς τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.
Στην περιοχή μας η οξύνση των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αστικών τάξεων των χωρών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων της μεταφοράς της ενέργειας, το γεωστρατηγικό έλεγχο μιας περιοχής με στρατηγική σημασία, ισχυρά μονοπώλια, μεγαθήρια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συγκρούονται, για τον έλεγχο της περιοχής με διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά αλλά ακόμη και με στρατιωτικά μέσα και πολέμους. Αυτοί οι ανταγωνισμοί γίνονται πιο επικίνδυνοι στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.
Η συμμετοχή της Ελλάδας αυτή τη φορά είναι πρωτοφανής σε παραχωρήσεις. Βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ραντάρ, πολεμικά πλοία και ό,τι άλλο ζητηθεί, προσφέρεται χωρίς δισταγμό και με πλήρη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Για 1η φορά συμμετέχουν και μαχητικά αεροσκάφη σε πολεμική επιχείρηση εκτός των συνόρων μας.
Η ευθύνη της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν είναι μεγάλη. Τα περί "ανθρωπιστικής βοήθειας", μύθος και υποκρισία με στόχο να καλύψουν τη στρατιωτική συμμετοχή της χώρας μας. Δεν πείθουν κανέναν τα περί "συμβατικών υποχρεώσεων" προς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, ούτε ότι δήθεν δεν συμμετέχουμε στον πόλεμο αλλά στηρίζουμε τις συμμαχικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στην επιτήρηση, αναχαίτιση και τον έλεγχο του εναέριου χώρου.
Καλούμε τον λαό μας σε επαγρύπνηση, συντονισμό και συμμετοχή σε κάθε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να απαιτήσουμε:
· Να σταματήσει κάθε είδους συμμετοχή στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
· Να κλείσει έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ξένες βάσεις, όπου υπάρχουν.
· Να μην γίνει εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή και φυσικά καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε κανέναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
· Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και σε άλλες "ειρηνευτικές αποστολές" των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κατά των λαών».

ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΣΦΑΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ