ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ως εξής :
ΓΕΝΙΚΑ 1. Γενικός σημαιοστολισμός του δημοτικού καταστήματος και των καταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2011.
2. Φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2011 (Αριθμ. Πρωτ. 11492/9.3.2011 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης).

ΠΕΜΠΤΗ 24-03-2011
Πανηγυρικός εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία – εκπαιδευτήρια.
Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές – σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο μνημείο των Βιζβίζηδων, συνοδευόμενοι από καθηγητές και βαθμοφόρους, καθώς και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο, παρουσία των Αρχών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-03-2011
Ώρα 07:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.
Ώρα 08:30: Εμβατήρια και θούρια από τα μεγάφωνα του Δήμου μέχρι και την έναρξη της παρέλασης.
Ώρα 10:15: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, κ.κ. Άνθιμου.
Ομιλήτρια που θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό μέσα στο ναό, μετά τη δοξολογία, ορίζεται η κ. Καμαργιαννάκη Άννα, δασκάλα των Πειραματικών Σχολείων.
Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τoν Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ντόλιο, τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τή XII Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και από τον Ερυθρό Σταυρό.
Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, των αναπήρων πολέμου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στην κεντρική λεωφόρο της πόλης παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).