ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ατομικές συμβάσεις εργασίας

ΜΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε
                                     ΚΑΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
Οι εκδότες και οι καναλάρχες εντείνουν την επίθεση τους. Στον ΠΗΓΑΣΟ και στο STAR πιέζουν τους εργαζομένους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας , που προβλέπουν μειώσεις αποδοχών ακόμη και σε μισθούς που είναι στα όρια των συλλογικών συμβάσεων.
Όλα αυτά, με πρόσχημα την κρίση, στο όνομα της διάσωσης της εταιρείας και της αποφυγής των απολύσεων!
Βεβαίως η εμπειρία άλλα δείχνει. Το ίδιο ακριβώς ιδιωτικό συμφωνητικό υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ του κυρίου Αλαφούζου, τον περασμένο Δεκέμβρη, με τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι πριν καλά καλά περάσουν τρεις μήνες ακολούθησαν 15 απολύσεις! Στον ΠΗΓΑΣΟ είχαν προηγηθεί και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Οι εργοδότες δεν έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους από το πως θα μετακυλήσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Συνάδελφοι,
Τα ιδιωτικά συμφωνητικά που σας ζητάνε οι εργοδότες να υπογράψετε δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποσό που θα χάσετε από την περικοπή του μισθού σας.
Για τους εργοδότες δεν στοιχειοθετούν καμία δέσμευση, αντιθέτως τους δίνεται η δυνατότητα όποτε θέλουν και με την απειλή της απόλυσης να φέρνουν κάθε φορά καινούργια που θα συμπιέζουν μισθούς και δικαιώματα ακόμα πιο κάτω. Αυτή η κατρακύλα δεν έχει πάτο!
Η αποδοχή τέτοιας μορφής ατομικών συμβάσεων αποτελεί παραίτηση του εργαζόμενου από το δικαίωμα της συλλογικής εκπροσώπησης από τα σωματεία του και της συλλογικής διαπραγμάτευσης των όρων αμοιβής του. Αποτελεί κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων που συμπυκνώνουν σε έναν βαθμό τις κατακτήσεις του κλάδου.
Έτσι η διαπραγμάτευση του μισθού γίνεται ατομική υπόθεση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου ο οποίος αφήνεται έρμαιο στις ορέξεις του πρώτου, χωρίς στήριξη από πουθενά.
Συνάδελφοι, μη βάζετε τη θηλιά στο λαιμό σας!
Κανείς να μην υπογράψει την καταδίκη του !
Να αρνηθούμε τώρα ΟΛΟΙ οποιαδήποτε κουβέντα για ατομικές συμβάσεις! Να μην τις νομιμοποιήσουμε πρώτα απ΄ όλα στην συνείδηση μας.
Όπως δείχνει και η εμπειρία από τον ΣΚΑΪ ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στις απειλές να ορθώσουμε εμπόδια σε απολύσεις και άλλες εκδικητικές ενέργειες της εργοδοσίας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη η αγωνιστική δράση και όχι η υποταγή στις αξιώσεις των εργοδοτών.
Απαιτούμε από τις ΕΝΩΣΕΙΣ του χώρου να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες οργάνωσης αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων σε ΠΗΓΑΣΟ και STAR. Να ανακαλέσουν την κατάπτυστη συμφωνία στον Αγγελιοφόρο και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων.
Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα σταθούν αλληλέγγυες συμβάλλοντας στην κατεύθυνση αγωνιστικής απάντησης στην επίθεση της εργοδοσίας, κάνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρο ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός και μακρόχρονος και χρειάζεται ακόμα πιο ξεκάθαρα να παίρνει ταξικό και πολιτικό χαρακτήρα!