ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

πέρασε λαθρομετανάστες με βάρκα από τον Έβρο

Τις πρωινές ώρες της 13-04-2011 στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής και πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες.
Συγκεκριμένα, την 02.00΄ ώρα της 13/04/2011, εντοπίστηκε, με τεχνικά μέσα, ομάδα τριάντα (30) περίπου ατόμων να κινείται έναντι της αγροτικής περιοχής Τυχερού Έβρου. Ένα άτομο πλησίασε στην όχθη του ποταμού, προετοίμασε μία πλαστική βάρκα, επιβίβασε σ’ αυτήν πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες και τους περαίωσε στην Ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου. Στη συνέχεια επιχείρησε να επιστρέψει στην Τουρκική πλευρά, πλην όμως επενέβησαν οι Αστυνομικοί με λέμβο, προκειμένου να τον συλλάβουν. Ο ανωτέρω επέστρεψε στην Ελληνική όχθη, αποβιβάσθηκε από τη βάρκα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη μετά από λίγο. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι πέντε (5) επιβαίνοντες στη βάρκα. Οι υπόλοιποι μη νόμιμοι μετανάστες που παρέμεναν στην Τουρκική πλευρά, τράπηκαν σε φυγή.
Κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και 650,00 €, που βρέθηκαν στην κατοχή του διακινητή και η πλαστική βάρκα της διακίνησης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξη Τυχερού
, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.