ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

σύσταση υπηρεσίας για τις πλημμύρες του Έβρου;

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, επισκέφτηκε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει συσταθεί η Ειδική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.
Στη συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ιωάννη Μαγκριώτη, τον Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την εξής ενημέρωση: 1. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την μετάταξη Υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών εκδήλωσαν ενδιαφέρον 2 άτομα και σύντομα θα προχωρήσουνε και στην πλήρωση άλλων 5 θέσεων με μετατάξεις ή αποσπάσεις με απώτερο στόχο σιγά-σιγά να στελεχωθεί η Υπηρεσίας με 25 άτομα, το μέγιστο.
2. Προβλέπεται η ύπαρξη ενός Ειδικού Συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει να εκπονήσει ένα master plan, το οποίο θα εξειδικεύεται σε επιμέρους δράσεις ανάλογα με τα προβλήματα που θα προκύπτουν, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση και μελέτη μεσοπρόθεσμης αντιμετώπισης των πλημμυρών.
3. Κύριος στόχος της Υπηρεσίας θα είναι να υπάρχει ένα σύστημα επαγρύπνησης για τα αναχώματα, το οποίο κατόπιν μετρήσεων και μελετών θα προσδιορίζει πότε, πού και πώς θα γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις.
4. Για πρώτη φορά θα υπάρξει ένα σύστημα ενιαίας αντιμετώπισης του πλημμυρικού φαινομένου χωρίς τη μεσολάβηση άλλων φορέων.
Η κ. Ρενταρή υποστήριξε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει η συγκεκριμένη Υπηρεσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να προστατευθεί επαρκώς η περιοχή του Έβρου από τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πλημμυρών, τα οποία απαξιώνουν την ίδια την περιοχή, καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και την ποιότητα του αγροτικού προϊόντος και έχουν μεγάλες αρνητικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα του Νομού.