ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ψήφισμα ενάντια σε ενδεχόμενη πώληση της ΣΕΚΑΠ και τον Τουρκικό επεκτατισμό στην Θράκη

Με μεγάλη αγωνία διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα την ενδεχόμενη πώληση μετοχικού κεφαλαίου της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ σε Τούρκους «επενδυτές».
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο παρά η ωμή αποτύπωση του ύφους και του ήθους των πολιτικών επιλογών της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου.
Από τη μια μεριά, μέσω του «fast truck» η κατοχική κυβέρνηση ξεπουλά κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή ή δομή της χώρας μας στους λογής τυχοδιώκτες του παγκόσμιου πολυεθνικού κεφαλαίου, με πρόφαση την εξασφάλιση εσόδων για την αποπληρωμή του εθνικού μας χρέους. Φαίνεται πως στους ξένους επενδυτές περιλαμβάνονται και οι Τούρκοι, που πέρα από τις παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και την αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, έρχονται τώρα και ως «επενδυτές» Η τράπεζα Ziraat, η ίδια που πιθανόν να βρίσκεται πίσω από την πώληση της ΣΕΚΑΠ εδώ και καιρό δραστηριοποιείται στην Θράκη με την παροχή δανείων εξαιρετικά χαμηλού επιτοκίου, αλλά με όρο την υποθήκευση γης και επιχειρήσεων. Είναι προφανές ότι επιχειρείται η οικονομική διείσδυση του νεοοθωμανισμού στην περιοχή της Θράκης, με προφανή στόχο να προσδεθεί και να εξαρτηθεί οικονομικά από την Τουρκία.
Μια ενδεχόμενη πώληση της ΣΕΚΑΠ Ξάνθης όχι μόνο θα πλήξει τη χώρα μας και την τοπική κοινωνία της Θράκης, αλλά θα λειτουργήσει αποφασιστικά στην ενίσχυση των Τουρκικών βλέψεων για την περιοχή. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε τις μεθοδικές πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου, προς τη μουσουλμανική μας μειονότητα, όταν ανοικτά ο Νταβούτογλου δηλώνει: «Γιατί η Τουρκία να μην ξαναοικοδομήσει την ηγετική της θέση στα πρώην Οθωμανικά εδάφη στα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.» και όταν από διάφορα ιδρύματα λογής συμφερόντων προωθείται η ιδέα της αυτόνομης Θράκης.
Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς της πόλης να καταγγείλουν και να προλάβουν, μια νέα ενδεχόμενη μειοδοσία. Ενημερώνουμε τους Θράκες αδελφούς μας πως σε οποιαδήποτε απόπειρα αντίστασης δεν θα είναι μόνοι τους και πως από μεριάς μας θα είμαστε παρόντες σε κάθε κίνησή τους, με σκοπό την προστασία της ΣΕΚΑΠ από τις τυχοδιωκτικές επιλογές της μειοδοτικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
· Καμία πώληση της ΣΕΚΑΠ σε επενδυτές της Τουρκίας
· Καμία πώληση των λιγοστών παραγωγικών δομών της χώρας
· Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές κι οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι περιουσία του ελληνικού λαού
· Να κλείσει άμεσα το Τουρκικό Προξενείο της Θράκης
· Αντίσταση στον Τουρκικό επεκτατισμό, Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ
· Απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύρπο
· Ζητάμε την άμεση παραίτηση της μειοδοτικής κυβέρνησης Παπανδρέου

Σπίθα Κέντρου Θεσσαλονίκης
Read more: http://www.seleo.gr