ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

αστυνομικό δελτίο Αλεξανδρούπολης

Αποτροπή εισόδου μη νομίμων μεταναστών στη Χώρα
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/04/2011, στην περιοχή Τυχερού, Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με Αξιωματούχους του FRONTEX απέτρεψαν την είσοδο στη Χώρα μας, είκοσι πέντε (25) περίπου μη νομίμων μεταναστών, τους οποίους μετέφερε με φουσκωτή λέμβο ένας (1) διακινητής.
Συγκεκριμένα, οι Αστυνομικοί και οι Αξιωματούχοι, κατόπιν πολυήμερης κατόπτευσης της παρέβριας περιοχής του Τυχερού, ενετόπισαν σημείο αποβίβασης μη νομίμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση.
Την 02.10΄ ώρα της 10-04-2011, με τη χρήση τεχνικών μέσων, εντόπισαν μία (1) φουσκωτή λέμβο, στην οποία επέβαιναν είκοσι πέντε (25) περίπου άτομα και έπλεε προς την Ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου. Οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενέδρα στην Ελληνική όχθη του ποταμού, στο εντοπισθέν σημείο αποβίβασης, προκειμένου να συλλάβουν τον διακινητή και τους λοιπούς επιβαίνοντες στη λέμβο.
Ο διακινητής επιχείρησε να αποβιβάσει τους αλλοδαπούς τελικά σε άλλο σημείο της όχθης του ποταμού και όταν οι Αστυνομικοί κινήθηκαν προς το νέο σημείο αποβίβασης, αυτός τους αντιλήφθηκε και οδήγησε εσπευσμένα την λέμβο στην Τουρκική όχθη, όπου την εγκατέλειψε και μαζί με τους λοιπούς αλλοδαπούς τράπηκαν σε φυγή πεζοί, προς το Τουρκικό έδαφος.
Η φουσκωτή λέμβος, παρασυρόμενη από το ρεύμα του ποταμού και την εξωλέμβια μηχανή, η οποία παρέμεινε σε λειτουργία, κατέληξε στην Ελληνική όχθη και κατασχέθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή τροχαίου υλικού από τον Ο.Σ.Ε.
Την 10/04/2011 και ώρα 10.40΄, στην Αλεξανδρούπολη, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς (37 και 36 ετών) για κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν από Αστυνομικούς Ειδικού Συνεργείου Ελέγχων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, δέκα (10) τεμάχια σιδηροτροχιάς και πεντακόσιες (500) πλάκες γραμμής, τα οποία αφήρεσαν την 10/04/2011, μεταξύ των ωρών 09.00΄-09.45΄, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κίρκης.
Τα κλαπέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.