ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

αστυνομικοί σταματούν τους λαθροδιακινητές

- Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθές (16-04-2011), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Α.Δ. Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας και Μπανγκλαντές, ηλικίας 64 και 23 ετών αντίστοιχα, κατ. Τουρκίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
- Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν, με την συνδρομή τεχνικού μέσου της FRONTEX και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι στην παρέβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας επτά (7) λαθρομετανάστες, ενώ με την σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους είκοσι (20) περίπου λαθρομετανάστες που περίμεναν στην τουρκική πλευρά.
- Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ü Μία (1) πλαστική βάρκα.
ü Δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
ü Χρηματικό ποσό 400 €.
- Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
- Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
- Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).
- Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά δέκα οκτώ (18) διακινητές λαθρομεταναστών.