ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

«ό,τι καπνίσατε, καπνίσατε»

 Τέρμα τα ψέματα. Ό,τι κάπνισαν τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν. Ο αντικαπνιστικός
νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
    Όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο υπουργός, πήγε χθες στη Διϋπουργική Επιτροπή, παρουσία του πρωθυπουργού, με δύο εισηγήσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο. Η μία προέβλεπε παρεμβάσεις, αλλά και ορισμένες εξαιρέσεις, κυρίως για τα καταστήματα, που σερβίρουν αλκοόλ, και η δεύτερη να ενταχθούν οι έλεγχοι και ο νόμος να εφαρμοστεί ως έχει ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών.
   "Μετά από συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από πολλούς συναρμόδιους υπουργούς, η απόφαση ήταν ξεκάθαρη. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα αυξηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί", υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε ότι η επιτήρηση του νόμου θα γίνεται κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας και θα υπάρχουν αναφορές για το ποιός ελέγχει και για το ποιος δεν ελέγχει για το ποιος εφαρμόζει και για το ποιός δεν εφαρμόζει.
   Όπως έγινε γνωστό, παράλληλα θα ενταθεί και η καμπάνια ενημέρωσης, που έχει να κάνει με την διακοπή του καπνίσματος σε σχολεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και το στρατό.
   Επίσης, με προσθήκη που έγινε στο νόμο θα καταγράφονται πρόστιμα που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ σε όσους οδηγούν και καπνίζουν έχοντας παιδιά κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.
   Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δημοσίδης μίλησε για απροθυμία των ελεγκτικών μηχανισμών να επιβάλουν πρόστιμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο σε δύο μήνες εκτιμάται ότι υπήρξαν 343 χιλιάδες καταγγελίες, από τις οποίες μόνο σε 3 χιλιάδες καταγράφηκαν πρόστιμα. 

   "Η ελληνική πολιτεία δεν πρέπει να συνεχίζει να γελοιοποιείται", τόνισε ο κ. Λοβέρδος και ανάφερε ότι πολλές φορές ακόμη και οι δήμαρχοι ήταν απρόθυμοι να εφαρμόσουν το νόμο όταν οι πάντες διεθνώς ομοφωνούν ότι το κάπνισμα αποτελεί την πλήρη αιτία καρκινογένεσης. ΑΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Κ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ..ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΥΘΑΡΧΙΣΟΥΝ.
ΑΦΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΤΑ Κ....ΣΚΥΛΑ, ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ωραίος νόμος να τον εφαρμόσουμε και στα σπίτια μας. Να μπαίνει ο ελεγκτής κι άμα μυρίζει τσιγαρίλα να μας δίνει και μια στον κώ.. και να πληρώνουμε και 1500 ευρώ! Α να γίνεται και έλεγχος κιτρινίσματος του αντίχειρα για ανάλογα πρόστιμα

Ανώνυμος είπε...

Η πιο μισητή κυβέρνηση μετά τη χούντα.Το τσιγάρο τη μάρανε.