ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ομιλία Ρενταρή για τον επενδυτικό νόμο

 Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε μίλησε στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής, για τον «Νέο Επενδυτικό Νόμο».
Η κ Ρενταρή στην ομιλία της τόνισε ότι με τον Νέο Επενδυτικό Νόμο:
1) θεσπίζεται

ένα θεσμικό πλαίσιο αναπτυξιακών κινήτρων
2) δημιουργείται ένα ευνοϊκό περιβάλλον με απώτερο στόχο να βγει η χώρα από το τέλμα της ύφεσης και
3) ενισχύεται η επιχειρηματικότητα με εξωστρέφεια και διεθνή ανταγωνιστικότητα.
Ακόμα, η Βουλευτής Έβρου άσκησε κριτική για τους μεταπολιτευτικούς αναπτυξιακούς νόμους, οι οποίοι όπως ισχυρίζεται συνέβαλλαν α) σε μια κρατικοδίαιτη ανάπτυξη βασισμένη στις δανειοδοτήσεις, β) στην αποδυνάμωση των επαρχιών και τη συγκέντρωση των επιχειρήσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, και γ) στην δημιουργία πανάκριβων θέσεων εργασίας.
Σχετικά με την γεωγραφική περιφέρεια της Θράκης, η κ. Ρενταρή τόνισε ότι Νέος Επενδυτικός Νόμος θα είχε μεγαλύτερη πρακτική εφαρμογή και καλύτερη στόχευση εάν προηγούνταν ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα με τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες και μετά να ακολουθούσε ο επενδυτικός νόμος με τις ιδιαιτερότητες των περιφερειών. Διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με την κατάργηση της Δ’ Ζώνης κινήτρων, οι επενδυτές θα προτιμούν την εγκατάστασή τους σε νομούς δίπλα στη Θεσσαλονίκη για να γλιτώνουν το υψηλότερο μεταφορικό κόστος και η αποβιομηχάνιση που εκτείνεται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας θα συνεχίσει να παραμένει στις παραδοσιακές του δομές.
Τέλος, η Βουλευτής Έβρου επεσήμανε ότι ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος αλλάζει μαζικά τη λογική και τις διαδικασίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και η υπερψήφισή του θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα βοηθήσει τους δημιουργικούς ανθρώπους να εμπνευστούν, να ρισκάρουν και να κινητοποιηθούν.