ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

συνεδρίαση δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης


Συνεδρίαση πραγματοποίησαν  την Τετάρτη 19/01 για πρώτη φορά τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης υπό την προεδρεία του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.
            Η συνεδρίαση τελέσθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξ/πολης, ο οποίος πρότεινε να 
να επαναλαμβάνεται μια φορά το μήνα, ώστε να συζητούνται και να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
            Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι ρυθμίσεις του νέου νόμου «Καλλικράτη». Ο κ. Λαμπάκης θέλησε να αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειες για τις αρμοδιότητες και την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων. Ο ίδιος δήλωσε υπέρμαχος του νόμου και δεσμεύτηκε να τον εφαρμόζει πέρα από παρατάξεις, ενώ τόνισε την σημασία της αυτάρκειας των τοπικών συμβουλίων για την ανάπτυξη του Δήμου.
Τέλος, ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες να αναδείξουν τα χωριά του Δήμου όντας αυτόνομοι και ενεργοί ώστε να επιλύουν τα προβλήματα τους. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα συμπαρασταθεί σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια παραγωγής έργου.
            Ακολούθησε εκτενής και αναλυτική συζήτηση όπου ο κ. Λαμπάκης ενημερώθηκε και συζήτησε ξεχωριστά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους τοπικούς φορείς. Στην ατζέντα τέθηκαν ζητήματα καθαριότητας, τεχνικών έργων, οικονομικά και προϋπολογισμού.