ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

κοπή πίτας εθνικού

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ
         Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το πρωί του Σαββάτου 15/1 ο Εθνικός έκοψε την πίτα των τμημάτων του, γεμίζοντας ασφυκτικά το πνευματικό κέντρο της μητρόπολης. Πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών από τα τμήματα του, πολλοί γονείς, προπονητές, παλιοί αθλητές και φυσικά οι τροβαδούροι του, ένιωσαν για μία περίπου ώρα τη ζεστή αγκαλιά των ανθρώπων του Εθνικού, διαπιστώνοντας ότι πραγματικά ανήκουν στην μεγαλύτερη και πιο δυναμική οικογένεια της  Αλεξ/πολης.
       Από νωρίς ο πρόεδρος Χάρης Καρυωτάκης ήταν εκεί, μαζί με τον Θανάση Κασαμπαλή που συντόνιζε την εκδήλωση, ενώ τα άλλα μέλη του συμβουλίου υποδεχόταν τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι και ήταν συνεπείς για άλλη μια φορά στο κορυφαίο αυτό ετήσιο ραντεβού. Ο νέος μας Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης παρόλο που ήταν ασθενής, ήταν εκεί με μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, τον 

Χρήστο Ζιώγα ως Πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού, τον Χρήστο Μπίκο, τον Νίκο Κοζάρη, τον  Νίκο Γρηγοριάδη, τον Γιώργο Ραπτόπουλο. Με την προσέλευση του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ.Ανθίμου ξεκίνησε η επίσημη τελετή.
      Ο πρόεδρος του Εθνικού άνοιξε τις ομιλίες υποδεχόμενος ουσιαστικά τους προσκεκλημένους. Ο Δήμαρχος εξήρε την ιστορία  και τον μύθο του Εθνικού, καθώς και την σημασία της ύπαρξης του για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα τονίζοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης των προσπαθειών του συλλόγου. Απευθυνόμενος στους αθλητές του, τους προέτρεψε να πάρουν το μέλλον της πόλης στα χέρια τους. Τέλος ο σεβασμιότατος αναφέρθηκε στα σύγχρονα επιτεύγματα του Εθνικού και στα οράματα των ανθρώπων του για το αθλητικό, αλλά και αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής μας.
      Στη συνέχεια οι τροβαδούροι του συλλόγου εκτός από τον κλασσικό ύμνο του συλλόγου, τραγούδησαν και μερικά ακόμη παλιά άσματα δίνοντας μια πιο χαλαρή νότα στην εκδήλωση. Αμέσως μετά ο σεβασμιότατος αφού ευλόγησε, έκοψε την βασιλόπιτα των επίσημων προσκεκλημένων και των τμημάτων του συλλόγου και μοίρασε τα ατομικά βασιλοπιτάκια στους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου.
     Ο πρόεδρος του Εθνικού απένειμε στην αθλήτρια Βάγια Παπαχρήστου αναμνηστική πλακέτα ως καλύτερη αθλήτρια για το τμήμα στίβου το 2010, και 3 δωροεπιταγές συνέπειας στις προπονήσεις στις αθλήτριες του στίβου Φρειδερίκη Γαλούση, Ιωάννα Τσαρτσαρά και Κων/νη Μπηλιώνη.
Τα τμήματα του ποδοσφαίρου και του στίβου έκαναν τις δικές τους κληρώσεις με δώρα στους αθλητές τους για το έθιμο της βασιλόπιτας, ενώ το φλουρί της κεντρικής βασιλόπιτας «έπεσε» στην γραμματέα του τμήματος ποδοσφαίρου.
     Η τελετή έκλεισε με την επίσημη παρουσίαση του site του Εθνικού που λειτουργεί στην διεύθυνση www.ethnikos-mgs.gr και παρέχει ενημέρωση για όλα τμήματα του συλλόγου, το οποίο είναι χορηγία της τοπικής εταιρείας starfish (υπηρεσιών υπολογιστών).
     Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στον πίνακα παρουσιάζονταν φωτογραφίες από την ιστορία όλων των τμημάτων του Εθνικού παλιά και σύγχρονη.
Για μια ακόμη φορά ο Εθνικός έδειξε τη δυναμική που έχει στην τοπική μας κοινωνία εκπλήσσοντας ευχάριστα με τη μεγάλη συσπείρωση των τμημάτων του. Ευχόμαστε και η φετινή χρονιά μέσα στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε, να είναι δημιουργική και προς όφελος όλων των παιδιών που στελεχώνουν τα τμήματα του.