ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

αστυνομικό δελτίο (Ορεστιάδας)

Σύλληψη  ημεδαπών - μελών τηλεοπτικού συνεργείου και ντόπιων ημεδαπών σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή
Συνελήφθησαν χθές (15-01-2011), τις απογευματινές ώρες στην παραμεθόριο περιοχή Ν. Βύσσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, τρείς (3) ημεδαποί, μέλη τηλεοπτικού συνεργείου και δύο (2) κάτοικοι Ν. Βύσσας, οι οποίοι εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.
Ειδικότερα, οι παραπάνω εντοπίσθηκαν από περιπολούντες Έλληνες Συνοριοφύλακες, που επιχειρούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης ( RABITs ), να βρίσκονται επί της οριογραμμής των χερσαίων συνόρων, σε χώρο που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης. Στην κατοχή τους βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή, με φωτογραφικό υλικό και μία βιντεοκάμερα με οπτικό υλικό και κατασχέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι παραπάνω δεν τήρησαν τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις Ελληνικές Αρχές.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου και με προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, αφέθησαν ελεύθεροι.    
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 149 Π.Κ. καθώς και του Α.Ν. 376/18-12-1936 «περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων».