ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

στροφή σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τη Βουλγαρία

«Στροφή» στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν στο επίκεντρό τους την ανάδειξη των μεσαιωνικών μνημείων, πραγματοποιεί η Βουλγαρία, με 
πρωταρχικό στόχο την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό αλλά και την αισθητή διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Συμεών Ντιάνκοφ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει, εντός του 2011, στην υλοποίηση τουριστικών έργων, για την ανάδειξη των μεσαιωνικών μνημείων στη Σόφια, το Βέλικο Τάρνοβο, το Βίντιν και τη Σωζόπολη.
Όπως είπε ο κ. Ντιάνκοφ, για την υλοποίηση των έργων αναμένεται να διατεθεί ποσό 15 εκατ. λέβα (περίπου 7,5 εκατ. ευρώ) από τον εθνικό προϋπολογισμό, ενώ πρόσθεσε ότι για τη διαφημιστική εκστρατεία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις ξένες αγορές θα διατεθούν 42 εκατ. λέβα (περίπου 21 εκατ. ευρώ).
Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως τη Βουλγαρία επισκέφθηκαν 8,6 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ,  σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ντραγκάνοφ, φέτος αναμένεται αύξηση του τουρισμού. www.zougla.gr