ανακατεύθυνση

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

αναφορά Τσιαούση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον  Υπουργό  Οικονομικών, με θέμα την επαναφορά του μέτρου της τμηματικής καταβολής ΦΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
    Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Οι εμπορικές επιχειρήσεις δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, σε καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, αντιμετωπίζοντας ένα εντονότατο πρόβλημα ρευστότητας, συνέπεια της δραματικής συρρίκνωσης του τζίρου τους καθ' όλο το χρόνο, αλλά και της χαριστικής βολής που δέχθηκε κατά τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον παραμεθόριο Νομό Έβρου. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται, περισσότερο από ποτέ, η υιοθέτηση  μέτρων που θα δημιουργήσουν ανάχωμα ενάντια στην ύφεση και θα στηρίξουν την αγορά.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας διαμορφώνουν ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, για τις επιχειρήσεις. Όμως η οικονοµική κρίση και η έλλειψη ταμειακής ρευστότητας καθιστούν αναγκαία την επαναφορά του μέτρου της τμηματικής καταβολής ΦΠΑ, το οποίο θα διευκολύνει τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του Νομού Έβρου, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά και όσες έχουν εκκρεμότητα οφειλής του ΦΠΑ και αδυνατούν να εκδώσουν νέα τιμολόγια, λόγω της οφειλής τους, µε αποτέλεσμα να διακόπτουν τις εργασίες τους. Για αυτό αδήριτη ανάγκη αποτελεί η επανεξέταση της κατάργησης της ανωτέρω διαδικασίας και να επανέλθουν οι καταργηθείσες διατάξεις, για τη διευκόλυνση του επιχειρηματικού κλάδου και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διότι έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο που τίθεται εν αμφιβόλω η οικονομική επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων».
Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό,  για τις περαιτέρω ενέργειες, προκειμένου να  προβλεφθεί η επαναφορά της τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις σε τριμηνιαίες δόσεις, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία καταβολής του ΦΠΑ από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της περιορισμένης ταμειακής ρευστότητάς τους.